Praktisk som en trawler fast med den spännande känslan från en daycruiser. Så beskriver tillverkaren yachten Cranchi T36 Crossover.

ANNONS

Den Italienska tillverkaren Cranchi lanserade sin T36:a 2018 på Düsseldorf Boat Show. En modulär yacht som är perfekt för äventyr och utflykter med familj och vänner. Cranchi Yachts eftersträvar att bygga motorbåtar med bästa kvalitet, fantastisk pålitlighet och hög säkerhetsstandard.

Cranchi Yachts är en italiensk producent av yachter och andra motorbåtar och har varit verksamma sedan 1870.

Båten vann utmärkelsen European Power Boat of the Year 2019 för sin prestanda och sina innovativa kvaliteter. Bland annat lyfte man fram det starka taket som skyddar passagerarna utan att stänga ute det naturliga ljuset. Taket är även designat för att transportera exempelvis cyklar eller kajaker.

På akterdäck kan du avnjuta solen och samtidigt umgås genom skjutdörrarna i glas som öppnar för den öppna planlösningen som präglar båten. (Foto: Cranchi Yachts)

Vacker och praktisk design

På båten möts ljusa träpaneler och gråa nyanser på ett smakfullt sätt. Helhetsintrycket är stilrent och snyggt och präglas av båtens fantastiska ljusinsläpp vilket lyfts fram i utmärkelsen från 2019.

Längst bak på bagbryggan hittar du ett läckert inbyggt pentry med gasgrill som möjliggör färsk grillad fisk efter dagens äventyr med T36:an. (Foto: Cranchi Yachts)

Power Boating Canada skriver i sitt test av Chranci T36 att den modulära yachten på knappt 40 fot bjuder in till äventyr med sin eleganta kvalitet och prestanda. Man lyfter även känslan av hur smidigt det är att gå ombord på och röra sig på båten tack vare det öppna flödet mellan båtens utrymmen.

På soldäck finns det plats för hela familjen. Det väl tilltagna utrymmet i fören är madrasserat och bjuder in till sagolika stunder i solskenet under sommarens utflykter.  (Foto: Cranchi Yachts)

Den italienska designen syns väl med sin elegans i denna kombination av funktionalitet och flärd. Med sina 38 fot finns det gott om plats att njuta på och varje del är väl genomtänkt och fyller sin egen funktion.

Innanför glasdörrarna hittar du ett väl tilltaget vardagsrum med plats för måltider, skydd från vädret och ett makalöst ljusinsläpp från alla håll. I taket finns ett skylight för maximalt ljusinsläpp eller en vy över havets ofta slående stjärnhimmel. (Foto: Cranchi Yachts)

Cranchi T36 har gott om utrymmen för umgänge i både akterns utvändiga soffgrupp, matsalen inne i cockpiten och förens väl tilltagna soldäck. Under en utflykt med den här prisbelönta båten finns det möjlighet att variera sig i var man väljer att spendera sin tid utan att behöva lämna den.

ANNONS
ANNONS
Köket är utrustat med gasspis och rejäla förvaringsutrymmen alldeles intill förarens bekväma placering i hjärtat av båten.  (Foto: Cranchi Yachts)

Skapad för bekväma äventyr till sjöss

Pentryt inne i båten är utrustat med gasspis, ugn och kylskåp och har allt du behöver för dina utflykter. Perfekt för när du lagt till efter en dags äventyr och är redo att fylla på med ny energi.

Det stora sovrummet under däck är placerat i fören. Bekvämligheten manifesterar sig verkligen i det här rummet. Här finns gott om utrymme och en påtaglig känsla av lyx. Stora delar av inredningen är klädd i mocka. (Foto: Cranchi Yachts)

Båten är verkligen designad för att genomföra utflykter och äventyr. En recensent beskriver den som havets SUV, något som verkligen gångar essensen i den här båten. Du lastar på cyklar eller kajaker och tar med dig dina vänner på ett äventyr till sjöss och återvänder hela tiden till den fantastiska komforten som erbjuds ombord på T36:an.

I aktern hittar du ett mindre sovrum med två bäddar. Men bara för att det är mindre än motsvarigheten i fören så betyder det inte att det är trångt. Det finns gott om utrymme under däck och ingen behöver känna sig inträngd. Båtens smarta planlösning illustreras väl genom rum som detta. (Foto: Cranchi Yachts)

Gott om plats för vila och ro mellan äventyren

Sovrummen är rymliga och perfekta att landa i efter en välfylld dag. Med upp till sex bekväma sovplatser i tre möjliga hytter finns det utrymme för stora familjer och sällskap utan att behöva trängas eller ligga obekvämt.

Du väljer själv om du vill utrusta båten med tre kabiner eller om du vill koppla ett extra badrum till det större sovrummet. En perfekt valmöjlighet för den stora familjen eller för dig som vill ta med många gäster på din T36:a. (Foto: Cranchi Yachts)

Om du väljer utförandet med två badrum finns dessutom fördelen med extra privatliv och avskildhet mellan de sociala stunderna på däck. Ett badrum per kabin i en båt på 38 fot öppnar för extra komfort och bekvämlighet.

Kabinen till höger i bild är alltså valbar, det finns även en variant som bygger om den kabinen till ett eget badrum för det större sovrummet.

Modulär och elegant yacht med hög prestanda

Båten kommer i två utföranden och du kan anpassa din Cranchi T36 till att ha ett extra sovrum för den lite större familjen eller ett andra badrum. Du väljer helt enkelt själv vad som passar dina behov bäst.

Planlösning

Här ser du den luftiga planlösningen på däck. Det finns gott om plats för sociala tillställningar. (Foto: Cranchi Yachts)
I den här versionen har du alternativet med två badrum. Det finns fortfarande fyra sovplatser ombord på båten men nu med lyxen av ett extra badrum kopplat till det större sovrummet i fören. (Foto: Cranchi Yachts)
I versionen med tre kabiner hittar du alltså en extra kabin med en våningssäng. Utmärkt för dig som vill ta extra gäster med dig på dina äventyr och utflykter. (Foto: Cranchi Yachts)

Följ med på en videovisning

Youtubekanalen Aquaholic får vi följa med i en visning av två exemplar av yachten som beskrivs som havets SUV. Med möjlighet att ge sig ut på bekväma marina utflykter och ta med sig cyklar och kajaker på det hårda taket så blir liknelsen slående.

Han visar bland annat upp de rymliga ytorna under däck, två olika utföranden med olika smarta funktioner och en snabb uppvisning båtens prestanda på vattnet. Som tittare får man intrycket av en modern och stabil yacht som bjuder in till äventyr och trevliga semestrar.

ANNONS
ANNONS

Cranchi har verkligen lyckats med sitt försök att bygga en yacht som är perfekt för att uppleva och äventyra till sjöss. T36:an öppnar för oräkneliga möjligheter vad gäller att ta sig från plats till plats och att med cykel eller kajak utforska närmiljön med båten som bas.

Specifikationer Cranchi T36 Crossover

Längd: 11,85 meter
Bredd: 3,53 meter
Djupgående: 1 meter
Deplacement: 8 500 kg (torr)
Diesel: 600 liter
Vatten: 190 liter
Kojer: 4-6
Motor:  300hk Volvo Penta D4
Toppfart: 33.5 knop
Räckvidd: 203 sjömil vid 24 knop
Bränsleåtgång: 71 liter i timmen vid 24 knop
Pris: Från ca 3 300 000 SEK

Återförsäljare av Cranchi i Sverige:
Marine Concept AB i Lidköping
https://marineconcept.se

Läs mer: Tillverkarens hemsida [Cranchi Yatchts]

Lär även: Jeff Bezos superyacht för 5 miljarder blir störst i världen [Dagens PS]