Med sitt nya ”Project Crystal” har marinarkitekten Nick Stark skapat en superyacht på 308 fot som är självlysande i mörker. 

Fartyget fick sitt namn efter det kristallina gitteret som täcker hela överbyggnade. Effekten är att det blir en superyacht som är självlysande i mörker, skriver sajten Robbreport.

Project Crystal
(Foto: Nick Stark Design)
Project Crystal
Superyachten har en helikopterplatta ombord. (Foto: Nick Stark Design)

 

”Vi ville skapa en estetik som är firande. Linjerna flyter upp och över, både lyft vår blick och styr den också till vad som finns omkring oss: människorna, samhället och miljön”, säger Nick Stark, företagsgrundare och marinarkitekt i ett uttalande.

Är 94 meter lång

Skeppet som mäter 308 fot, 94 meter, har designats med hållbarhet i tanken. Superyachten har ett distinkt skrov och propellrar med kontrollerbar stigning för att maximera bränsleeffektiviteten. Detta kombineras med det senaste hybridframdrivningssystemet som lovar ”snabb global navigering”, enligt Robbreport.

Yachten får med sin storlek ett enormt inre utrymme på 2500, som designstudion dock ännu inte berättat hur det kommer se ut, mer än att de indikerat att temat kommer att vara ljus, ”tänk på en kristall som fångar ljus i solen.”

Skeppet kommer också ha en särskild glasering som ska minimera solupptagning och säkerställa att interiören håller en bra temperatur.

Helikopterplatta på däck

På utsidan finns hela tre pooler, inklusive en privat jacuzzi på ägarens egna däck. Det finns också en helikopterplatta på däck.

”Känslan av helgedom är central för designen – vi har syftat till att skapa ett säkert, avkopplande utrymme som är vackert att närma sig och vackert att uppleva ombord”, säger Nick Stark enligt sajten superyachttimes.

ANNONS
ANNONS

Nick Stark design presenterade under maj ytterligare en superyacht med namnet ”Project Wave”, som mäter 98 meter, skriver superyachttimes. 

Project Crystal
Det finns tre pooler ombord. (Foto: Nick Stark Design)
Project Crystal
Skeppet är 94 meter långt. (Foto: Nick Stark Design)

 

Läs mer: Lyxbåtar och fotbolls-klubbar med stenrika ägare