Lyxbåtar och ägande av stora fotbollsklubbar går hand i hand. Här är sex ägare till några av världens största klubbar och deras gigantiska båtar.

ANNONS

Lyxbåtar är den gemensamma nämnaren förutom gigantiska förmögenheter, hos ägarna av Chelsea, Fulham, Liverpool, Manchester City, Monaco och Tottenham.

Roman Abramovich – Chelsea

Den ryske miljardären, Roman Abramovich, är kanske mest känd av herrarna med ett fotbollslag, en förmögenhet och en yacht, som kan få folk att tro att det är en lyxkryssare som anländer till hamnen, i sina portföljer. Abramovich har ägt Chelsea i 18 år.

Abramovich lyxbåt
Roman Abramovich äger, superyachten Eclpise, som är världens näst största superbåt. 162,5 meter mäter den Blohm & Voss-byggda båten. Den är designad av australiensaren Marc Newson. (Foto: Peter Seyfferth/TheYachtPhoto.com)

Shahid Khan – Fulham

2013 köpte Shahid Khan den engelska klubben Fulham, han äger också NFL-laget Jacksonville Jaguars. Hans superyacht från Kismet sjösattes 2014 och vann World Superyacht Award 2015.

Lyxbåten från Kismet
95 meter mäter yachten från Kismet, som också chartras ut för nätta 1,2 miljoner euro, 12,2 miljoner kronor, i veckan. Kändisar som Beyoncé och Jay-Z har setts på båten. Den är designad av legenden för superyachtbranschen Espen Øino. (Foto: Kismet)

John Henry – Liverpool

Liverpools ägare John Henry har även det klassiska baseballaget Red Sox från Boston i sin portfölj. Han har ägarskap i flera olika sportsammanhang.

designad av Espen Øino
65,9 meter mäter Elysian, från Lürssen. Även denna yacht är designad av Espen Øino. Elysian har plats för tolv gäster och Henry har även 17 personer i besättningen. (Foto: Klaus Jordan; Guillaume Plisson)

Joe Lewis – Tottenham Hotspur

Den brittiske affärsmannen, Joe Lewis, äger bland annat Tavistock Group. Han är också huvudägare i Londonklubben Tottenham I Premier Leauge.

 fullstor Padelbana
Aviva, från Abeking & Rasmussen mäter hela 98,4 meter. Det är Lewis tredje superyacht, sedan tidigare har han också två andra lyxbåtar, en 62 meters och en 68 meters yacht i sin flotta. Lite kuriosa om Aviva är att den hyser en fullstor Padelbana, 20×10 meter. (Foto: Tom van Oossanen)

Mansour bin Zayed Al Nahyan – Manchester City

Ägaren till årets mästare i den brittiska fotbollen, Manchester City, Mansour bin Zayed Al Nahyan har köpt en riktig superyacht A+.

ANNONS
ANNONS
helikopterplatta på bågen
147 meter, mäter superyachten från Lürssen. Designen står Tim Heywood för. Innan bin Zayed Al Nahyan köpte den chartrades sen av bland andra skådespelaren Leonardo DiCaprio. Lyxbåten har en helikopterplatta på bågen. (Foto: Lürssen)

Dmitry Rybolovlev – Monaco FC

Monacos ägare, den ryske affärsmannen Dmitry Rybolovlev, köpte sin 100+-meters Feadshipsuperbåt Anna 2018.

110 meter
Anna är designad av Michael Leach och den 110 meter långa båten kännetecknas av en arkitektonisk kurva som länkar samman huvuddäcket med övre däck. Invändigt har Leach också varit med och designat, här tillsammans med Rybolovlevs personlige dekoratör från New York Brian McCarthy. (Foto: Tom van Oossanen)

Läs mer: Fler artiklar om lyxyachter på [Dagens PS]