Det har varit paus ett år – men nu är Monaco Yacht Show tillbaka med över 80 superyachter. Här är sju av årets debutanter.

ANNONS

32 av årets drygt 80 superyachter är nylanseringar. Robb Report har listat 7 av de största och snyggaste båtarna att hålla utkik efter om du råkar befinna dig i Monaco i jakt på superyachter just nu.

Feadship ”Viva”, 94 meter  

Superyachter
Feadship Viva. (Foto: Feadship)

Showens största premiärobjekt med sina 308 fot, motsvarande 94 meter. Byggd av nederländska varvet Feadship med fokus på hållbarhet. Hybriddrivssystem med diesel och elektricitet gör att superyachten kan göra 12 knop med låg bränsleförbrukning och utsläpp enligt önskemål från ägaren. De tre lagren av glas gör att sikten är fri var som helst ombord.

Baltic 146 ”Path”, 44,5 meter

Baltic Sea
Baltic 146 Path. (Foto: Baltic Yachts)

Slup från Baltic Yachts i Finland som är gjord för att både kunna segla runt jorden och tävlingssegla med. Ägaren har ”globala ambitioner” och vill segla jorden runt i stil, skriver Robb Report.

Heesen ”Moskito”, 54,8 meter

ANNONS
ANNONS
Moskito
(Foto: Heesen Yachts)

Den här bränsleeffektiva ”myggan” kan komma upp i hastigheter av 15,5 knop och har en räckvidd på 4300 sjömil med 13 knops fart.

Rossinavi ”Polaris”, 70 meter 

Polaris
Superyachten Polaris (Foto: Rossinavi)

Hybriddesign med stålskrov från det italienska varvet Rossinavi som klarar av extrema polarregioner och transatlantiska äventyr. Har två vattenfall ombord och en ljudisolerad bio samt ett enormt hälsocenter, skriver Robb Report.

Damen ”Time Off”, 55 meter 

Timeoff
Time Off. (Foto: Damen Yachting)

Time Off från Damen Yachting är till för att agera support åt en större superyacht. Den har en stor mångsidig hangar på huvuddäck med helikopterplatta, dykfarkost och garage för den antagligen riktigt coola sportbilen.

Sanlorenzo 500EXP, 42,7 meter

Sanlorenzo
Sanlorenzo 500EXP. (Foto: Sanlorenzo)

Den här supportyachten från Sanlorenzo har som bilden visar en helikopterplatta, den har också en ubåt med plats för tre personer.

ANNONS
ANNONS

Nautor Swan ”Swan120”, 36,5 meter

Swan120

En segelyacht för blå vatten med utrymme som på en motorbåt med en plattform för bad.

Läs även: Superyacht inspirerad av vikingar – med hiss till himlen [Dagens PS]