Dagens PS

Bästa tipsen för en aktiv semester

aktiv semester
Sverige är ett paradis för de som är sugna på en aktiv semester. (Foto: Unsplash)
Hannah Bill
Hannah Bill
Uppdaterad: 12 juli 2023Publicerad: 12 juli 2023

Visst talas det om att man måste passa på att koppla av på semestern. Men i Sverige finns det många smultronställen för de som föredrar en aktiv fritid.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Är du en av de som blir rastlös av att ligga på stranden? Sverige är som tur är fullt av pärlor för en riktigt aktiv semester. Företagarna tipsar om de absolut härligaste och livligaste platserna du inte får missa i sommar om du är sugen på äventyr.

Åre

De flesta har säkert redan hört att svenska fjäll är fantastiska att besöka även på sommaren. Har du inte redan upptäckt Åre i sommartid kanske det äntligen är dags i sommar. Här kan man vandra, cykla, paddla och njuta av riktigt god mat.

Cykla i vackra svenska fjällen i sommar. (Foto: TT)
ANNONS

Senaste nytt

Ottfjället

Förutom Åre är Ottfjället en utmärkt destination för fjällfrälsta under sommaren. Här kan du bo över, njuta av utsikten, bada i Ottsjön och upptäcka vandringslederna.

Ottfjället bjuder på oslagbara utsikter. (Foto: Wikimedia Commons)

Camp Järvsö

ANNONS

Är su sugen på glamping i sommar borde du ta dig till Camp Järvsö. Här finns det läckra glampingtält men även lägenheter och hotell att bo på. Det finns dessutom flera roliga aktiviteter att delta i, som yoga, träning och vandring.

Träna tillsammans med vänner på Camp Järvsö. (Foto: Camp Järvsö)

Sankt Anna skärgård

Sankt Anna skärgård sträcker sig från Aspöja i norr till Södra Finnö i söder. Detta vackra landskap bjuder på gott om möjligheter för äventyr. Varför inte hyra en kajak och ta sig ut i skärgården och övernatta under bar himmel.

Upptäck Sankt Anna skärgård i sommar. (Foto: Wikimedia Commons)

Bergs gård i Trosa

Bergs gård i Trosa är en dröm för dig som vill testa en mängd olika aktiviteter på semestern. Här finns det chans att yoga, cykla mountainbike, vandra, paddla och besöka vackra promenadstråk.

Cykla MTB på Bergs Gård i Trosa. (Foto: Bergs Gård)
ANNONS

Pensionatet i Piteå

Söker du en plats där du kan utmanas rejält är Pensionatet i Piteå något för dig. Här bor man trevligt och kan ta kurser i ledarskap, testa på keramik, yoga och utveckla sitt aktiva inre.

Utforska ditt inre i sommar. (Foto: Unsplash)

Gotland

Gotland har något för alla och bjuder på en precis så aktiv semester som du vill ha. På ön kan man kampa, cykla, klättra i berg och vandra och njuta av underbar mat och vackra utsikter.

Upptäck raukarna på Gotland. (Foto: Unsplash)

Långholmen

Befinner du dig i Stockholm i sommar är ett tips att utforska innerstaden från vattnet. Långholmens kajaksuthyrning ligger i Pålsundskanalen och ger möjlighet att se Gamla stan, Stadshuset och Essingeöarna från nya perspektiv.

ANNONS
Upptäck Stockholm från vattnet. (Foto: Unsplash)

Läs mer: Sommarens trendigaste tågresor

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS