Proffsen på Alpingaraget har gjort ett stort skidtest av allmountainskidor inför årets skidsäsong. Dagens PS har gjort ett urval av de testade skidorna. 

ANNONS

Gänget på Alpingaraget vill inte sälja några skidor som de själva inte testat. Vanligtvis gör de flera olika skidtest med personalen men i år har de fått göra lite annorlunda och dragit ner på både teststyrkan och testtillfällena. Men de har hunnit testa en hel del skidor i alla fall.

Alpingaragets stora skidtest: Allmountainskidor
Gänget på Alpingaraget som testat skidor.


Här är ett urval av Alpingaragets skidtest 20/21: 

Alpingaragets stora skidtest: Allmountainskidor

Blizzard Rustler 9
Grymt mångsidig allmountainskida med stabilitet under foten men bjuder in till lek i tip och tail! Går enkelt att lägga på skär på dom flesta underlag och är väldigt enkel att kontrollera i tightare utrymmen. En perfekt skida för dig som vill kunna göra allt och åker mycket i t.ex Sverige eller generellt på lite hårdare underlag.
Läs mer här! 

Dynastar M-Pro 99
Det här är en fin skida som passar över hela berget. Dämpad men ändå rapp känsla och bra åkprestanda. Passar dig som vill åka fort i stor sväng och som gillar att stå på. Inte den lättaste skidan på marknaden, men funkar med en hybridbindning för något kortare turer och för dig som vill ha en ordentlig skida på foten utför.
Läs mer här!

ANNONS
ANNONS

Alpingaragets stora skidtest: Allmountainskidor

Rossignol Blackops Sender Ti
Metallförstärkt allmountain som känns trygg under foten när underlaget är stökigt. Gillar fart och stor sväng och blir en perfekt säsongarskida tillsammans med en hybridbindning. Lätt in i sväng och går fint på både hårt, mjukt och ojämnt underlag.
Läs mer här!

Stöckli Stormrider 88
En relativt lätt och smalare allmountainskida med klassisk design. Precis som med alla andra Stöckli skidor är Stormrider 88 en väldigt följsam och trygg skida med otroligt bra kantgrepp. Går att köra hur hårt du vill i pisten men är fortfarande tillräckligt lätt och rolig för att ta med på en tur utanför pisten och se vad resten av berget har att erbjuda.
Läs mer här!

Alpingaragets stora skidtest: Allmountainskidor

Völkl Blaze 10
Trots sin låga vikt och hyfsat breda midja är Blaze 106 en väldigt trygg och stabil skida med väldigt bra kantgrepp som är enkel att manövrera över hela berget! Passar perfekt att sätta en hybrid binding på för att ha en skida att både åka hård pist med, men även gå på en och annan topptur och åka bottenlöst puder med.
Läs mer här!

ANNONS
ANNONS

Alpingaragets stora skidtest: Allmountainskidor

Norse Skis The Enduro
Nytt skidmärke ifrån Göteborg. Norse Skis The Enduro är en ganska mjuk och rolig allmountain skida som trivs på lite mjukare underlag. Enkel att kontrollera och växla mellan långa, korta och sladd svängar. På grund av det är den väldigt rolig att ta med över hela berget och hoppa runt mellan pucklarna. Om du vill ha en lekfull och rolig allmountain skida med skandinavisk design är Norse Skis The Enduro något för dig!
Läs mer här!

Läs hela Alpingaragets skidtest av Allmountainskidor här

Läs mer: Alpingaragets stora test av pistskidor [Dagens PS]