Sugen på afterski? Här är de 5 bästa ställena för afterski, mat och dricka i Aspen enligt Robb Report. 

 

ANNONS

Aspen – livsnjutarnas vinterdestination

Bergsstaden Aspen i Colorado, USA, har med sina fyra berg och välpreparerade backar länge varit ett vinterparadis att räkna med. Som tillägg till det lockar den välutvecklade mat- och dryckesscenen idag skidåkare och snowboardåkare från hela världen.

Här är det inga problem att komma över vare sig hantverksmässiga cocktails eller vinkällare i världsklass. Som tillägg till skidåkning och kulinariska upplevelser kan orten även stoltsera med Aspen Art Museum, som ruvar på den enda Andy Warhol-utställningen i USA, enligt Robb Report. Himmelriket för konstälskaren.

I vinter firar skidorten dessutom 75-årsjubileum. Mer än så behöver du knappast för att boka en resa. Men var ska man äta och dricka efter en härlig dag i backen? Här är Aspens 5 bästa ställen för mat, dryck och afterski enligt Robb Report.

Aspens 5 bästa ställen för afterski

 

1. W Aspen

ANNONS
ANNONS

Trots att W Aspen restaurang och hotell bara funnits i två år har det redan hunnit bli en självklar hot spot bland Aspens skidresenärer. Mycket tack vare sin spektakulära takterrass med komplett bar och restaurang. Här hittar du också uppvärmd pool och bubbelpool, eldstäder, cabanas, ett dansgolv och ett DJ-bås. Hotellets restaurang 39 Degrees serverar även utsökta måltider, snacks och cocktails. Utsikten med 360-graders vy över bergen gör att det mesta bleknar i jämförelse.

Aspen
Hög mysfaktor på Pine Creek Cookhouse. (Bild: Robb Report)

 

2. Pine Creek Coockhouse

Afterski är inte enkom för utförsåkare. Till Pine Creek Cookhouse vallfärdar såväl vandrare som längdåkare efter några timmar i de välpreparerade längdspåren. Du som vill ha mer äventyr än så kan nå restaurangen med hästdragen släde. Här i den ombonade timmerstugan kan du värma dig med en god drink och avnjuta både lunch- och middagsmenyer. Du som är ny på längdåkning eller vandring kan även hyra utrustning eller ta del av guidade turer och lektioner.

Aspen
Wine bar gör skäl för sitt namn med 16 vinomater. (Bild Robb Report)

 

3. Wine bar

Välkommen till Wine BarHotel The Little Nell. En elegant lounge i art décostil med en live-DJ som snurrar 4 000 vinylskivor. Här finns ett gediget intresse för vin och en vinkällare om 20 000 flaskor att backa upp det med. Utöver det 16 vinomater på fat för dig som vill prova dig fram. Ett kunnigt team av sommelierer erbjuder även en nattlig, blind vinprovning, som ger gästerna en inblick i en sommeliers arbete. Här finns också en komplett barmeny, liksom ost- och charkbrickor.

ANNONS
ANNONS
Aspen
J-bar är inhyst i anrika The Jerome Hotel. (Bild: Robb Report)

4. J-bar

J-Bar, belägen i det 132 år gamla Hotel Jerome, har troligen sett sin beskärda del av afterski. Hit tog sig en gång andra världskrigets skidsoldater från den berömda 10:e bergsdivisionen. Här höll även den kontroversiella journalisten Hunter S. Thompson hov, medan han kandiderade till posten som sheriff i Pitkin County anno 1970. Sedan dess har J-bar blivit ett måste för Aspens minglare. Ytterligare kuriosa är legendariska ”Aspen Crud”, en sprucken milkshake som såg dagens ljus under förbudstiden.

Aspen
Du som vet att uppskatta en riktigt god drink kommer att älska hantverket på Hooch. (Bild: Robb Report)

 

5. Hooch

Den som tar sig ner för trappan under Meat & Cheese Restaurant & Farm Shop kommer att landa i en inbjudande snackbar med exponerade tegelväggar, eklektiska konstverk, ljuskronor och bekväma lädersoffor. På Hooch specialiserar man sig på hantverksmässiga cocktails, men erbjuder självklart också ett urval av öl och vin på glas eller mousserande på flaska. Ett utmärkt stopp för drinkfantasten, men även de som kan sin whisky.

Läs även: Guide till Åres backrestauranger [Dagens PS]