En daycruiser faller inte direkt  in i kategorin superyacht, men det vill en tillverkare i Schweiz ändra på. Nu lanseras helt enkelt en superyacht-RIB. Eller som de själva kallar den, ”pocket superyacht”. En RIB att bära i fickan alltså.

ANNONS

Det är den Schweiziska tillverkaren A-Line Marine som ligger bakom den nya RIB-båten skriver Robb-report. RIB-båten har alla superyachtens attribut men i mindre storlek. Den 45 fot långa tendern når en maxfart på 60 knop och är utrustad med en bar, grill och en rymlig lounge-del. Hytten har all lyx man kan tänka sig och tio personer ryms ledigt runt sittgruppen.

RIB
Med ett skrov i lätt-aluminum och tre Mercury Verado 450 når Aero 45 en maxfart på 60 knop. (Foto: A-Line Marine).

Och visst gör fick-ribben skäl för sitt namn Aeoro 45, döpt efter det grekiska ordet för ”luft”. Sin storlek till trots slår hon nämligen enkelt större båtar med sin lätthet och fart.

Med ett skrov i lättaluminium och tre Mercury Verado 450 motorer når hon en maxfart på 60 knop. Eller för den som vill går det också bra att få sin Aero med en Yamaha X10 eller dubbla Volvo Penta-motorer. Då når hon en maxfart om 50 respektive 56 knop.

Flexibelt utförande

RIB
Det går alldeles utmärkt att få sina personliga önskemål om inredning och utförande tillgodosedda (Foto: A-Line Marine)

Precis som när du beställer en superyacht går det självklart att modifiera utförandet efter personliga önskemål. Det går till exempel utmärkt att få en extra hytt, möjlighet att lägga till ett däck, klädsel och så vidare.

RIB
Hytten har halt man kan önska sig av en superyacht men i mindre format. De går även utmärkt att lägga till en extra hytt (Foto: A-Line Marine)

Bekväm och torr resa till havs

RIB
Uppblåste sidotuber absorberar vibrationer och ger en stabil och bekväm vistelse ombord (Foto: A-Line Marine).

Till skillnad från de flesta turer i hög fart ombord en RIB behöver du faktiskt inte klä dig i regnkläder. Aero 45 är formad så att båtens resenärer slipper stänk från havet. De uppblåsta sidotuberna absorberar vibrationer och ger en stabil och bekväm vistelse ombord.

Aeeo 45 är dessutom ett relativt hållbart alternativ till en superyacht.  Systemen ombord kan drivas med solpaneler som då placeras på taket. Det betyder alltså att generatorerna inte behöver användas i lika hög utsträckning, bra va?

Aero 45
Ombord Aero 45 njuter du av havet i hög fart utan att bli blöt (Foto: A-Line Marine).
Aero 45
Inredningen ombord kan utformas helt efter eget tycke och smak (Foto. A-Line Marine).
Aero 45
Aero 45, ett lyxigt fartmonster i pocket-format (Foto: A-Line Marine).

 

ANNONS
ANNONS

Den första Aero 45 byggs just nu på uppdrag av en erfaren sjöbuse. Håll utkik nästa år då den beräknas vara färdig för leverans.

Läs även: MMA stjärna stolt ägare till Lamborghinis superbåt [Dagens PS]