Redan några veckor in på sitt nya ämbete får Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak utkämpa flera strider – och några av dem mot partivänner.

ANNONS

Storbritanniens nye premiärminister Rishi Sunak drabbas av motgångar redan fyra veckor efter att ha flyttat in på Downing Street 10.

Nu handlar det om tuffa opinionsmätningar, motstånd i egna partiet och fortsatta ministerskandaler.

Rishi Sunak visar svaghetstecken

Ett motstånd inom Tories när det gäller stadsförvaltning och nya bostäder hotade att besegra regeringen och Sunak fick därför avstå en omröstning i parlamentet.

Att han valde den utvägen istället för att ta sig an och besegra motståndet i det egna partiet ses som ett tydligt svaghetstecken.

”Blir väldigt svårt”

Salma Shah, en tidigare rådgivare i partiet, konstaterade att det här är ett problem Sunak måste hantera.

”Han måste ha ett bostadserbjudande för unga för att vinna nästa val, men med parlamentsledamöter som vill göra myteri av oro för sina egna platser kommer det att bli väldigt svårt att hitta en väg framåt”, säger Shah till Bloomberg.

Brexit spökar

Konservativa Brexit-anhängare sägs dessutom vara upprörda över uppgifter i Sunday Times om att premiärminister Sunak överväger ett handelsavtal med EU som liknar det Schweiz har.

ANNONS
ANNONS

Nu står Sunak även inför de fackliga hoten om järnvägsstrejker runt jul och premiärministern erkände själv inför regeringen att man står inför ”en utmanande period”.

Läs även: Storbritannien börjar tänka om angående Brexit [Dagens PS]

Läs även: Rishi Sunaks nya budget – smygavgifter och hyvling [Dagens PS]