Dagens PS

Twitter-chef säger upp sig efter DeSantis-fiasko

twitter
Ron DeSantis skulle tillkännage sin presidentkandidatur vis Twitter – men det strulade rejält (Foto: Robert F. Bukaty/AP, Vilhelm Stokstad/TT).
Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist
Uppdaterad: 26 maj 2023Publicerad: 26 maj 2023

Det blev teknikstrul när republikanen Ron DeSantis skulle tillkännage sin presidentkandidatur – nu lämnar en chefingenjör sitt jobb på Twitter efter händelsen. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I ett inlägg på Twitter skriver Foad Dabiri: “Efter nästan fyra fantastiska år på Twitter, bestämde jag mig för att lämna redan nästa dag”.

Dabiri, chefsingenjör på Twitter,  slutar med anledning av det teknikhaveri som uppstod i samband med att republikanen Ron DeSantis skulle tillkännage sin presidentkandidatur på onsdagen.

Kandidaturen skulle tillkännages via en livestreamad intervju med Twitter-ägaren Elon Musk. Men det uppstod tekniska problem till följd av en överbelastning, vilket gjorde att bilden i intervjun försvann. De hundratusentals förväntansfulla anhängarna kunde bara höra DeSantis och Musk, men inte se dem. Och mitt i alltihop blev det en lång paus.

Ett före och efter Elon Musk

Foad Dabiri skriver dock inte i sin tweet varför han slutar på Twitter, eller om det berodde på onsdagens teknikstrul, rapporterar BBC.

I en annan tweet skriver han att han under sin tid på techjätten “upplevt två olika epoker” ett före och ett efter att det förvärvades av mångmiljardären Elon Musk förra året.

Har sparkat 80 procent

Sedan Musk tog över Twitter har 80 procent av personalen fått lämna företaget.

ANNONS

I en intervju med BBC har han tidigare berättat om svårigheterna med att kapa personalstyrkan från runt 8000 till 1500 anställda.

Bland de som lämnat företaget finns flera ingenjörer som ansvarat för drift och teknisk felsökning på webbplatsen.

Läs även:  Strul direkt för Ron DeSantis presidentkampanj

Läs även: Elon Musk i öppet bråk med anställd: ”Vill ha bildbevis”

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist

Reporter på Dagens PS med fokus på ekonomi.

Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist

Reporter på Dagens PS med fokus på ekonomi.

ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS