Donald Trump som åtalades under torsdagen har nu ett 30-tal åtalspunkter riktade mot sig visar det sig. Det handlar om dokumentförfalskning och att ha betalat en porrstjärna ”hush money”.

ANNONS

Det blir en tuff vecka för Donald Trump som kommer behöver resa från Florida till New York och infinna sig i rätten under tisdagen där han kommer få de riktade åtalspunkterna upplästa för sig.

30 åtalspunkter

Det historiska åtalet mot expresidenten stod klart på torsdagen, och nu visar det sig att det faktiskt rör sig om hela 30 åtalspunkter riktade mot Trump, skriver CNBC.

Alla punkter är inte avslöjade men det rör sig om dokumentförfalskning och det faktum att Trump genom sin advokat och fixare Michael Cohen betalade ut 130 000 dollar till porrstjärnan Stormy Daniels för att hon skulle hålla tyst om en tidigare relation med Trump, en summa som även kallas ”hush money”.

Den transaktionen gjordes då under benämningen ”rättsliga kostnader” och problemet är ett det inte är tillåtet under New Yorks lagsystem att felklassificera affärskostnader. Det kan bli en brottslag handling om det kommer fram att det begicks brott för att dölja ett annat brott.

Oklart hur valkampanjen går

Frågan är hur lång rättegången kommer att bli och hur mycket den kommer att påverka Trumps valkampanj nästa år. Det finns inga lagar som säger att Trump inte kan vara med i valkampanjen, så länge han inte är dömd för något brott.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Donald Trump hotar med ”död och förstörelse” [Dagens PS]

Läs även: Trump-utnämnde chefen för Världsbanken hoppar av [Dagens PS]