Nato måste producera mer vapen, och det är förstås kriget i Ukraina som är orsaken. Det säger försvarsalliansens generalsekreterare Jens Stoltenberg. 

ANNONS

Försvarsalliansen Nato behöver öka vapenproduktionen. I spåren av Rysslands anfallskrig mot Ukraina och den utdragna konflikten krävs mer krigsmateriel säger Nato-chefen Jens Stoltenberg enligt norska E24.

Nato-länderna ökar produktionen

”Till exempel finns det behov av reservdelar och enorma mängder ammunition till artilleri”, säger Stoltenberg. ”Vi måste öka produktionen, och det är precis det medlemsländerna håller på med.”

Nato måste ställa in sig på att hjälpa Ukraina på lång sikt, och det är lika viktigt att serva de vapensystem som redan levererats till landet som att skicka mer vapen, enligt Stoltenberg.

Inga tecken på att ge upp

”Vi har sett att Ryssland inte visar några tecken på att ge upp målet att ta full kontroll över Ukraina”, säger Jens Stoltenberg enligt E24.

”De ukrainska styrkorna hade framgång i flera månader, men vi vet att Ryssland har mobiliserat många fler soldater och att många av dem utbildas nu”, fortsätter han.

Kan bli ny offensiv

Det är tecken som enligt Nato-chefen tyder på att kriget fortsätter och att en ny offensiv från rysk sida kan vara i faggorna.

Enligt Stoltenberg är det högst troligt att kriget slutar vid förhandlingsbordet. Hur förhandlingarna går hänger dock på hur Ukraina klarar sig på slagfältet.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Saab landar finsk order på 800 miljoner [Dagens PS]

Läs även: Tillväxt i svensk försvarsindustri: ”Växa på alla ställen”  [Dagens PS]