Dagens PS

Statsministern såg inte brott och lögner som belastning

Statsminister Ulf Kristersson kände till statssekreterare PM Nilssons tjuvfiske och lögner innan han tillsatte honom
Statsminister Ulf Kristersson kände till statssekreterare PM Nilssons tjuvfiske och lögner innan han tillsatte honom. (Foto: TT)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 23 jan. 2023Publicerad: 23 jan. 2023

Statsminister Ulf Kristersson (M) tycker inte att hans statssekreteres olagliga ålfiske och lögner för polisen gör honom olämplig för sin roll.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Statsministerns statssekreterare PM Nilsson ska ha berättat om sitt tjuvfiske och sina lögner innan han utsågs till statssekreterare, det sade Ulf Kristersson i SVT:s morgonprogram på måndagen.

Var mycket dumt gjort

Ulf Kristersson sade att han tycker att det var riktigt dumt gjort och att PM Nilsson har berättat om händelsen för honom samt att han fortfarande har förtroende för honom.

“Det var mycket dumt gjort, det sa jag också och har sagt i våra samtal efteråt. Mycket dumt gjort, han håller med om det”, sade Ulf Kristersson i SVT.

“Sen var det dumt av honom att han inte talade sanning med en gång till polisen, men det var bra att han återkom självmant och berättade som det var”, fortsatte han.

Såg det inte som en belastning

Ulf Kristersson tycker inte att det är en rimlig konsekvens att kräva att PM Nilssons avgår och att den felaktiga handlingen kompenseras av att PM Nilsson självmant återkom till polisen och berättade sanningen samt tog sina dagsböter.

Statsministern tänkte inte att det här kunde bli en belastning för PM Nilsson när han utsåg honom till statssekreterare eller att det gjorde honom olämplig.

ANNONS

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Kräver statssekreterarens avgång efter olagligt ålfiske

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS