Dagens PS

Planer för säkerhet på OS i Paris kan ha stulits

OS i Paris
Frankrikes finansmister Bruno Le Maire viftar med OS-flaggan. (Foto: Thibault Camus/AP/TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 28 feb. 2024Publicerad: 28 feb. 2024

En väska med en dator och två fickminnen har tappats bort av en ingenjör anställd på stadshuset i Paris och kan ha blivit stulen, meddelar åklagarmyndigheten i Paris på onsdagen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Knappast en världsnyhet, om det inte vore för att väskan verkar ha innehållit planer för säkerhet och data inför OS i Paris 2024. Över 30 000 poliser väntas mobiliseras dagligen under perioden 26 juli till 11 augusti. 300 000 besökare väntas till invigningsceremonin vid floden Seine.

Åklagarmyndigheten säger dock att den data som försvunnit bara gäller trafiken i Paris under OS, och inte några särskilt hemliga säkerhetsförberedelser.

En utredning om stölden har lämnats till transportpolisen efter händelsen vid järnvägsstationen Gare de Paris-Nord sent på måndagen.

“Även om han var noga med att påpeka att hans väska innehöll ett professionellt USB-minne… så är det viktigt att specificera att detta minne bara innehöll anteckningar om trafiken i Paris under de olympiska spelen, och inte om känsliga säkerhetsplaner”, säger åklagarmyndigheten.

“De första kontrollerna avslöjade att agenten inte hade någon information som rör organisationen och utplaceringen av polisstyrkan under de olympiska och paralympiska spelen”, säger Paris stadshus i ett uttalande.

“Den här datorutrustningen innehöll anteckningar för internt bruk, relaterade till hans arbete på IT-avdelningen på Väg- och transportdirektoratet. Alla nödvändiga återställningar gjordes för att stänga av all åtkomst till stadens IT-system.”

Läs även: Överraskande inslaget i årets OS-medalj (Dagens PS)

Läs även: Lyxjätten LVMH storsponsor till OS i Paris (Dagens PS)

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS