Dagens PS

Mass-sms från SD tar sikte på TV4

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD) och Sverigedemokraternas presschef Oskar Cavalli-Björkman.
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD) och Sverigedemokraternas presschef Oskar Cavalli-Björkman. (Foto: Fredrik Sandberg/TT)
TT Nyhetsbyrån
TT Nyhetsbyrån
Uppdaterad: 08 juni 2024Publicerad: 08 juni 2024

Dagen före EU-valet går Sverigedemokraterna ut med ett mass-sms till ett okänt antal telefonnummer, skriver Expressen.”Låt inte TV4:s påverkansoperation vinna EU-valet. Rösta på Sverigedemokraterna i morgon”.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Avsändaren till sms-et dyker upp som endast “SD” hos dem som får ta emot meddelandet. SD:s presschef Oscar Cavalli-Björkman bekräftar för TT att partiet ligger bakom utskicket.

“TV4 har valt att vara en aktiv part i den här valrörelsen genom att sprida desinformation om oss. Det är uppenbart att de försöker sabotera för partiet och blockera våra möjligheter att prata om vår politik”, säger Oscar Cavalli-Björkman i en skriftlig kommentar.

Sms-et har enligt SD gått ut i de södra delarna av Stockholm där partiet tror att TV4:s inslag har fått störst genomslag.

Gjort liknande utskick tidigare

SD gjorde ett liknande utskick i valrörelsens slutskede 2022 där de uppmanade personer i utsatta områden att inte rösta på Socialdemokraterna.

TV4 avslöjade i maj att Sverigedemokraterna drivit ett antal anonyma konton i sociala medier och använt dem för att skapa opinion och nedvärdera både motståndare och samarbetspartierna i Tidööverenskommelsen.

Även Moderaterna har skickat ut sms till ett okänt antal abonnenter inför valet. I det står toppkandidaten Tomas Tobé som avsändare. Även källan för vilka som fått sms:et anges.

Andersson: SD saknar demokratisk ryggrad

ANNONS

Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson är och knackar dörr i bland annat Upplands Väsby norr om Stockholm. Hon kommenterar Sverigedemokraternas mass-sms om att TV4:s granskning av partiet är en ”påverkansoperation”.

“Fri, oberoende och granskande media är en hörnsten i demokratin. Och att dagen före ett allmänt val gå till attack på just detta visar att Sverigedemokraterna saknar en demokratisk ryggrad”, säger hon till TT från kampanjbussen.

Mikael Forsell/TT

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS