En riksdagsman för Moderaterna har enligt ett åtal utsatts för utpressning – nu utreds han själv för sexköp. På fredagen vid 16-tiden meddelade mannen att han tar timeout från sina politiska uppdrag. 

ANNONS

Nyligen nystades historien upp i Stockholms Tingsrätt.

En riksdagsledamot, som har en central position inom moderaterna, ska ha blivit utsatt för utpressning av en kvinna – som pressat honom på 65 000 kronor.

MISSA INTE: Systembolaget kan tvingas sälja vin på kran: ”Absurt” [Dagens PS]

Hotar att sprida en sexbild

Enligt förundersökningen framgår att riksdagsledamoten träffat kvinnan på en bar, därefter gick de hem och hade sex med varandra tillsammans med en av kvinnans vänner.

Enligt åtalet ska kvinnan efter denna kväll ha pressat mannen på tiotusentals kronor för att inte sprida en bild från tillfället.

ANNONS
ANNONS

Hon hävdar dessutom att mannen har köpt sex av henne – vilket han förnekar. Det rapporterar Expressen.

Utreds för sexköp

Trots det utreds mannen nu för misstänkt sexköp, och förundersökningen leds av Särskilda åklagarkammaren.

I förhör berättar mannen att han betalade kvinnan pengar efter att de sågs, eftersom hon sa att hon inte hade något jobb och behövde hjälp med hyran.

Kvinnan hävdar att det redan i förväg var bestämt att hon skulle få betalt.

Har betalat för nya bröst

Mannen har även gått med på att betala för en bröstoperation åt kvinnan för 49 000 kronor.

ANNONS
ANNONS

Kvinnan är tidigare dömd för grov misshandel efter ett knivdåd mot en tidigare partner. Då blev påföljden fängelse i 1 år och 9 månader.

Tar time out

Vid 16-tiden på fredagen kom nyheten att mannen nu tar time out från sina politiska uppdrag, rapporterar Expressen.

”Ledamoten har tagit en time out från alla sina åtaganden. Det är standardförfarande vid rättsliga prövningar och det rättsliga måste nu få ha sin gång. Vår utgångspunkt är att det är bra att misstankar utreds och kan inte kommentera händelserna ytterligare i nuläget”, skriver Ida Karlbom, kommunikationschef inom Moderaterna.