Nu ska Maradonas ”Guds hand”-boll från kvartsfinalen mot England 1986 säljas på auktion och prislappen väntas bli galet hög. Kolla här!

ANNONS

Inropspriset för ”Guds hand”-bollen som Maradona gjorde två mål med i VM-kvartsfinalen för Argentina mot England 1986 väntas bli någonstans mellan 2,7 och 3,3 miljoner dollar.

Om priset blir det högst förväntade, 3,3 miljoner dollar, innebär det ett pris på 37,4 miljoner svenska kronor.

Det är amerikanska CNN som berättar om auktionen som äger rum i London den 16 november och som övervakas av företaget Graham Budd Auctions.

Dagens PS har tidigare berättat om tröjan som Maradona bar i den historiska kvartsfinalen mot England (se länk under artikel), där han slog in det första av målen med handen och efteråt hävdade att det var Guds hand.

Den andra målet i matchen gjorde Maradona sedan han dribblat sig förbi en hop av engelska spelare och slutligen rundat Englands målvakt Peter Shilton.

En vecka efter den ikoniska kvartsfinalen bärgade Maradonas Argentina VM-bucklan.

Fotbollen som användas i ”Guds hand”-mötet mot England ägs för närvarande av den tunisiske domaren i matchen, Ali Bin Nasser, som INTE dömde bort Maradonas beryktade fuskmål.

ANNONS
ANNONS

”Den här bollen är en del av internationell fotbollshistoria – det känns som rätt tid att dela den med världen”, säger Bin Nasser i dag, skriver CNN.

Läs även: Maradonas ikoniska tröja såld för 88 miljoner [Dagens PS]