De höga priserna på naturgas i Storbritannien har fått elbolaget Octopus Energy att ge bort gratis elektriska filtar till kunder med ekonomiska svårigheter, så att de ska kunna hålla värmen. 

ANNONS

Bloomberg rapporterar med hänvisning till bolagets twitterkonto att det brittiska elbolaget Octopus Energy ger bort gratis elektriska filtar till kunder så att de ska kunna hålla värmen utan att behöva värma upp hela sin bostad.

Under fredagen höjdes taket på energipriserna i Storbritannien med ytterligare 54 procent – detta efter att Storbritannien redan i höstas hade 20 gånger dyrare el än i Sverige, samt haft rejäla prisökningar i vinter. En kund till elbolaget skriver på Twitter att de inte hade slagit på värmen alls i vinter på grund av stigande priser.

En talesperson för företaget säger att de levererat 4 000 stycken elektriska filtar till personer som kvalificerar sig enligt deras ekonomiska bedömningsprogram. Kunder måste fylla i ett onlineformulär för att få hjälp av bolaget. De kommer att utvärdera projektet inför bolagets planering för nästa vinter.

Företaget har också tagit andra steg för att hjälpa sina kunder – som att låna ut infraröda kameror för att identifiera hur de kan isolera sina hem bättre.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Regeringen i krismöte – el 20 gånger dyrare än i Sverige. [Dagens PS]