I Fredriksbergs kommun i Danmark har en avdelningschef bestämt att det är förbjudet att ladda mobiler och elcyklar på jobbet i vinter. Detta för att minska myndighetens elkonsumtion, framgår av ett mejl till kommunens anställda.

ANNONS

Europa är fullt av påhittiga förslag för att minska elförbrukningen i hemmet, på jobbet och på myndigheter. TV2 rapporterade att personalen på gatu- och fastighetsförvaltningen på Fredriksbergs kommun fått ett oväntat, och surt mejl – om mobilladdning.

”Förekommen anledning”

”På förekommen anledning” har ett mejl till kommunens anställda i den danska kommunen varnats för att ladda mobilen på jobbet. Det är nämligen att betrakta som stöld, skriver en avdelningschef till de anställda. Samma sak gäller laddning av elcyklar, läsplattor och elsparkcyklar.

Läs även: Sprickor i finska kärnreaktorn: ”Allvarligt fel” [Dagens PS]

Att ladda mobiler och annat på arbetsplatser har blivit en diskussion i Danmark i och med de stigande elpriserna, rapporterar Sveriges Radio.

Och det kan bli verklighet även i Sverige, rapporterar radion.

Mobilladdning förbjuden

I mejlet till personalen på vägförvaltningen står följande om mobilladdning, uppger danska TV2:

”Jag har förstått att det finns en del anställda som laddar sina privata elcyklar, skotrar, olika batterier till telefoner, iPads och liknande. Det är inte tillåtet – faktiskt på samma linje som stöld”.

Kommundirektör Stig Henneberg, svarar skriftligt till TV 2 att tonen i mejlet är ”i lite fyrkantiga ordalag”, men tillägger:

”Det är inte ett uttryck för en förändrad eller skärpt politik på området i Frederiksbergs kommun.”

ANNONS
ANNONS

Läs mer om elkrisen:

Sprickor i finska kärnreaktorn: ”Allvarligt fel” [Dagens PS]

Regeringen backar: Inget pristak på elen [Dagens PS]

Har du rätt till elersättning? Halva Sverige utanför [Dagens PS]