Dagens PS

Donald Trump stämmer CNN för "förtalskampanj"

Trump
Donald Trump har ledsnat på CNN:s rapportering. (Bild: TT)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 04 okt. 2022Publicerad: 04 okt. 2022

Få män i maktposition har så tydligt demonstrerat sin olust att bli oemotsagda som USA:s forne president Donald J. Trump. Som ett led i det stämmer Trump nu CNN för ärekränkning, rapporterar The New York Times. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är inte första gången som finansmannen och expresidenten Donald J. Trump stämmer en mediaorganisation. Tvärtom har han under de senaste åren konsekvent attackerat medier verbalt och viralt när deras rapportering inte matchat hans syften.

Senast under 2020, då han stämde både The New York Times och The Washington Post för artiklar som kopplade honom till Ryssland. Stämningen mot The New York Times ogillades, medan rättegången som involverar The Washington Post ännu inte avhandlats.

Åberopar ärekränkning

Nu stämmer Trump alltså även nätverket CNN för ärekränkning. Närmare bestämt på ett skadestånd om 475 miljoner dollar, motsvarande 5,1 miljarder kronor för att ha drivit en “kampanj av avskräckning i form av förtal”, skriver The New York Times.

Enligt stämningsansökan som lämnades in under gårdagen har CNN återkommande kritiserat Trump för hans politik. De har även ifrågasatt hans agerande i samband med valresultatet 2020 och liknat honom vid Adolf Hitler.

Ärekränkningar som Trumps representanter enligt åtalet ska ha påtalat för CNN i juli i år, men som nätverket tillbakavisade då de saknade grund.

Om Trump får gehör för denna stämning och den “förlägenhet, smärta, förnedring och psykisk ångest” som han enligt åtalet lidit av återstår att se.

Läs även: Donald Trump och hans barn stäms för bedrägeri

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS