Dissad av Greta – fängslad i Rumänien

Uppdaterad: 30 dec. 2022Publicerad: 30 dec. 2022
Greta
Andrew Tate greps av polis i Rumänien, misstänkt för människohandel. (Foto: TT)

Dagen efter att Andrew Tate brutalt dissats av Greta Thunberg greps han av rumänsk polis. Nu är han häktad för människohandel och brott mot sex kvinnor.

ANNONS
ANNONS

Andrew Tate, ex-kickboxaren som gjorde en Youtube-karriär på att lufta kvinnofientliga åsikter, har gripits av rumänsk polis.
Gripandet kommer sedan han varit föremål för en brottsutredning i Rumänien sedan april och nu gripits tillsammans med sin bror Tristan och två andra.

“Organiserade brott”

Anklagelsen gäller sexhandel och gripandet motiveras konkret med att de gripna ska ha utnyttjat kvinnor på en av männens herrgård i Bukarest, skriver Business Insider.

“De fyra misstänkta verkar ha skapat en organiserad brottsgrupp i syfte att rekrytera, hysa och utnyttja kvinnor genom att tvinga dem att skapa pornografiskt innehåll som är avsett att ses på specialiserade webbplatser”, säger en åklagare till Reuters.

Åklagaren hävd ar att sex kvinnor ska ha utsatts för människohandel av Tate och övriga sedan början av 2021.
I ett pressmeddelande påstår man att minst en kvinna våldtagits och att operationen har förgreningar till Rumänien, Storbritannien och USA.

ANNONS
ANNONS

Lurade kvinnorna

“Offren rekryterades av brittiska medborgare genom att utlova äktenskap eller samboförhållanden och fejkade äkta kärlekskänslor”, skriver myndigheterna i ett pressmeddelande.

“De fördes senare till Ilfov län där de inhystes i byggnader och utsattes för fysiskt våld och psykiskt tvång.”

Andrew Tates “Hustler University”, där han har sagt att kvinnor är skyldiga att bli våldtagna och är mäns ägodelar, har gett honom tiotals miljoner dollar och en legion av följare, enligt Buzzfeed News.

Brutalt dissad

Häktningen kommer drygt 24 timmar efter att Andrew Tate valde en Twitter-strid med klimataktivisten Greta Thunberg, och skröt om sina 33 bilar med “enorma utsläpp”.

Som svar bad Thunberg honom att mejla henne mer information om hans bilar på [email protected]. Hennes svar fick över 3 miljoner likes.

Lustigt nog verkar twitterbråket med den unga svensken ha lett till att Andrew Tate greps – i ett videosvar till Thunberg satt han och käkade pizza, vilket gjorde att den rumänska polisen kunde bekräfta att han var i landet genom pizzakartongen. “Så går det när man inte återvinner kartonger”, twittrar Greta.

Läs även: Greta Thunberg: ”Lyckades urvattna bla, bla, bla”

ANNONS
ANNONS
Torbjörn Karlgren
Torbjörn Karlgren

Reporter på Dagens PS.

Torbjörn Karlgren
Torbjörn Karlgren

Reporter på Dagens PS.