Gröna Lund på Djurgården i Stockholm vill bygga ut, men stöter på patrull. De vill utöka nöjesfältet och bygga bort en stor parkeringsplats.

Vy hur det ser ut idag. (Foto: Gröna Lund)

Nu vill Gröna Lund på Djurgården bygga ut sitt tivoli och nöjesfält. De har hamnat i strid med boende och andra intressenter på ön i centrala Stockholm. Parks and Resorts som äger nöjesfältet har stora planer på att bygga på en gammal sliten parkeringsplats och få till en helt ny miljö. De vill enligt bolagets vd Christer Fogelmark bygga i så kallad Djurgårdsstil.

Nöjefältet
Flygfoto över det förra tivilit Nöjesfältet som låg granne med Gröna Lund på Djurgården. (Foto: Gröna Lund)

”Den här platsen vill vi omvandla till vad den en gång var. Ett nöjesfält med allt som ska finnas på ett nöjesfält. Radiobilar, berg- och dalbana, caféer och restauranger, säger han.

Runt nöjesfältet vill Parks and Resorts bygga så kallade Djurgårdskvarter med gågator, där spårvagnen kan rulla. Nere vid vattnet vill man bygga en strandpromenad ovanpå vattnet och de vill också bygga om båtplatserna så att fler båtar ska kunna lägga till.

Strandpromenaden
Den nya strandpromenaden som går ut över vattnet. (Foto: Gröna Lund)

”Strandpromenaden kommer att gå längs med den nya grönskan med träd som vi kommer att plantera vid vattnet. Det här blir en strandpromenad för vem som helst, när som helst och året om, säger Fogelmark och fortsätter”:

”Vi tror inte att en parkeringsplats är framtiden här på Djurgården. Vi tror på att alla ska känna sig välkomna. Att det ska finnas miljöer där man kan umgås, som är till för alla stockholmare och för alla turister som kommer till vår fina stad”.

ANNONS
ANNONS

Bilder och video

Här nedan finns några fler bilder och en video på hur Parks and Resorts vill att parkeringsplatsen ska omvandlas till en ny del av nöjesparken.

Läs också: Abba-Björns imperium ökar – se bilder från Gasklocka 2