Modulbostadsbolaget Zenergy har fåt en ny vd i form av Urban Stenevi. Stenevi kommer senast från rollen som vd på Fastighetsbyrån Jönköping. Företagets styrelse meddelar att de behöver en ”annan vd-profil” för att kunna expandera bolaget. 

ANNONS

Urban Stenevi tillträder omgående.

Zenergys nya vd Urban Stenevi. (Foto: Linkedin)

Nuvarande vd Johan Olofsson lämnar därmed sitt uppdrag och kommer fortsatt vara anställd i Zenergy med fokus på affärsutveckling.

Beslutet har fattats i samförstånd mellan styrelsen och Johan Olofsson.

”Zenergy har haft en krokig resa historiskt, men under sista året har mycket hänt och saker och ting börjar falla på plats. Johan Olofsson har gjort ett bra jobb med att ta Zenergy ur rekonstruktion och har varit en drivande kraft till de kontrakterade projekten som vi nu har i orderböckerna. Styrelsen och Johan Olofsson har haft en ömsesidig dialog om att Zenergy behöver en annan vd-profil för att ta Zenergy till nästa nivå”, säger styrelseordförande Johan Lind i en kommentar.

Urban Stenevi har tidigare varit vd i ett antal bolag och har i rollen som vd drivit och utvecklat dessa företag till marknadsledande positioner på den svenska marknaden.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Zenergy bygger lägenheter i Visby för 13 MSEK [Dagens PS]