Ziggy är en mobil robot som laddar din elbil medan du shoppar, roboten hittar en parkeringsplats, reserverar den och laddar sedan batterierna när bilen är parkerad.

ANNONS

Med en ny robot kan det bli mycket lättare att ladda din elbil. EV Safe Charge har nyss lanserat en mobil laddningsrobot kallad Ziggy. När en laddning har bokats kan den identifiera en parkeringsplats, reservera den och sedan ladda batteriet när elbilen är parkerad, det rapporterar Robb Report.

Ziggy kan bokas och tillkallas antingen med en app i telefonen eller med elbilens infotainsystem. EV Safe Charge har inte avslöjat hur snabbt Ziggy kan ladda batteriet, men bolaget har meddelat att nivå 2-laddning kommer vara tillgänglig när roboten lanseras.

Blir även en rullande skylt

Enligt bolaget kommer roboten så småningom kunna ladda på nivå 3. När laddningen är klar återvänder Ziggy till sin hemmabas där den laddar sig själv antingen med batteriladdning, solenergi eller med parkeringsplatsens elnät, eller med en blandning av alla tre metoder.

Även om Ziggy låter lovande finns några potentiella nackdelar, skriver Robb Report. För det första kommer roboten utrustas med två stora pekskärmar som ska visa relevant information, men enligt EV Safe Charge ska den även kunna användas som en rullande skylt.

Inget lanseringsdatum bestämt

Robb Report tycker att en annan potentiell nackdel är frågan om huruvida roboten kan fungera enligt plan på en parkeringsplats som är helt full med stressade shoppare som slåss om en parkeringsplats, frågan är om de verkligen kommer låta bli att parkera på en parkeringsplats som har reserverats av en robot.

Inget bestämt datum för lansering har tillkännagetts men det finns planer på att börja producera roboten nästa år, skriver Robb Report.

ANNONS
ANNONS

Intresserad av samhällsbyggnad, teknik och ekonomi? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Continental satsar på ny robot för elbilar [Dagens PS]