Tiotusentals användare har felanmält chattklienten Whatsapp på tisdagen.

ANNONS

”Vi vet att många haft problem med att skicka meddelanden idag” sade en talesperson för Whatsapp, uppger Financial Times.

Aktiv dag för Whatsapp

De populära chattgrupperna på appen Whatsapp för asiater i Storbritannien glöder de senaste dygnen av både skämt och gratulationer efter att landet ser ut att få sin första asiatiske premiärminister. Det rapporterade BBC.

Men på tisdag förmiddag ekade det tomt i chattrummen. Inte för att ämnet inte skulle vara högaktuellt – Rishi väntas hålla sitt tacktal för förtroendet runt lunch lokal tid. Det har Dagens PS rapporterat om tidigare.

Tiotusentals användare drabbade

Anledningen har att göra med att den populära appen helt enkelt har kraschat, och inte gick att använda på över en timme.

Hemsidan Downdetector som mäter problem med hemsidor visar att de haft mer än 28 000 rapporter från Whatsappanvändare i Indien, 4 000 i Hong Kong och 67 000 i Storbritannien.

Ytterligare  4 600 användare haft problem med appen i USA.

Whatsapp har två miljarder användare världen över. 400 miljoner av dem bor i Indien.

Sociala medier drabbas ofta av tillfälliga avbrott. Men få hjälpmedel påverkar så många människor som Whatsapp när de ligger nere. Senaste gången som ett stort haveri drabbade tjänsten var i oktober 2021. Då drabbades även Facebook och Instagram – och tog sju timmar att avhjälpa. Det skrev Expressen i fjol.

ANNONS
ANNONS

Läs även: 

Metaverse nobbas av amerikanska storbanken [Dagens PS]

38 användare på plattformen som kostade dollarmiljard [Dagens PS]