Dagens PS

Bank of America nobbar Metaverse

Meta: "Falsk rapportering" om Zuckerbergs avgång
Mark Zuckerberg håller fast vid sin Metaverse-vision trots motgångar. (Foto: Facebook)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 25 okt. 2022Publicerad: 25 okt. 2022

Meta storsatsar på sitt metaverse men Bank of America är inte lika övertygad och nobbar bolagets aktie. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Meta har pumpat in stora summor pengar i sitt metaverse, där bolaget bland annat har tagit in över 100 miljoner kronor som ska finansiera satsningen.

Nedgraderar aktie

Alla är dock inte lika övertygade om de ambitiösa satsningarna. En av dem är Bank of America’s analytiker Justin Post. Han pekar på ökad konkurrens och svala reklamintäkter och nedgraderade på måndagen bolagets aktie från köp till neutral, skriver Fortune. 

Även Wall Street journal har rapporterat om att Metas virtuella värld inte har den attraktionskraft som bolaget hade önskat, och som om det inte vore nog så ser det ut som att även användare ger Metaverse nobben.

Halverat förhoppningarna

Meta hade hoppats på en halv miljon Metaverse-användare innan året är slut, men nu har bolaget istället halverat de förhoppningarna efter ett hittills svalt mottagande.

Mark Zuckerberg hade även stora förhoppningar på sin Reels-satsning, men inte heller den verkar gå hem hos användarna och det är ytterligare en anledning till varför Justin Post nobbar Meta.

Andra kvartalet såg inte bra ut för Meta som gjorde lägre vinter än beräknat, och bolagets Reality Labs-division som står bakom Metaverse rapporterade en förlust på 2,4 miljarder dollar, vilket är runt 15 procent mer än under samma kvartal förra året. Det bådar inte heller gott för det tredje kvartalets rapport som släpps på onsdagen.

ANNONS

Läs även: Metaverse – mer ångest, mindre produktivitet

Läs även: Metas chatrobot baktalar Zuckerberg – ”utnyttjar människor”

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS