En fjärde Matrix-film, Sony och Disneys Spider-Man-bråk och Walmart som stämmer Tesla – allt det och mer i dagens techbrief.

ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

En fjärde ”Matrix”-film är på väg

I går kom studion Warner Bros. med beskedet att en fjärde film i serien ”The Matrix” är i produktion. Medskaparen Lana Wachowski har skrivit manus, och kommer att producera och regissera filmen.

Stjärnorna Keanu Reeves och Carrie Anne-Moss kommer att reprisera sina roller som ”Neo” och ”Trinity”, rapporterar The Verge. ”The Matrix” kom ut 1999, och både manus och specialeffekterna i filmen kan beskrivas som nyskapande för sin tid.

Apple Card nu tillgängligt för hela USA

Efter en kort period av betatester har Apples nya kreditkort nu lanserats, och är numera tillgängligt för alla iPhone-ägare i USA, rapporterar TechCrunch. Apple Card är ett samarbete mellan Apple, Mastercard och banken Goldman Sachs.

Sony och Disney i bråk om Spider-Man

Efter en överenskommelse 2015 mellan Sony och Disney/Marvel som gjorde det möjligt för Spider-Man att medverka i storfilmer som Avengers: Endgame och Captain America: Civil War, så går de två bolagen nu skilda vägar, skriver The Verge. Detta efter ett bråk om intäkterna från kommande Spider-Man filmer.

Sony äger rättigheterna till Spider-Man, och har hittills tagit hem 95 procent av alla intäkter från superhjältens senaste två solo-filmer.

ANNONS
ANNONS

Matleveransappen DoorDash förvärvar självkörningsbolag

Bolaget DoorDash är ett av de största på matleverans-marknaden. Nu har man förvärvat startupen Scotty Labs, ett bolag som arbetar med självkörningsteknologi, skriver TechCrunch.

Walmart stämmer Tesla efter solpanel-bränder

TechCrunch rapporterar att detaljhandelsjätten Walmart stämmer Tesla. Enligt uppgift har solpanelerna på sju av bolagets varuhus fattat eld.