Vossloh ska bygga de mest strategiska järnvägskomponenterna till en ny turkisk höghastighetsjärnväg, komponenterna ska byggas i Ystad.

ANNONS

Vossloh Nordic Switch Systems har vunnit ett kontrakt värt över 40 miljoner euro, motsvarande drygt 410 miljoner kronor, för strategiska järnvägskomponenter till en ny turkisk höghastighetsjärnväg. Komponenterna ska levereras till Turkiet via järnväg.

”Vi lever som vi lär. När vi får bestämma fritt använder vi i första hand järnvägen som transportmetod, även om det handlar om leveranser genom nio länder med nio olika språk och nio olika regelverk. Allt är möjligt om man bara vill. Dessutom är järnvägstransport det i särklass bästa alternativet ur ett klimatperspektiv”, säger Bertrand Gryspeert, vd för Vossloh Nordic Switch Systems, i ett pressmeddelande.

Satsning på höghastighetsspår

I Turkiet pågår en omfattande satsning på utbyggnad av landets höghastighetsspår. Den nya banan som byggs kommer tillåta hastigheter på upp till 250 kilometer i timmen och ska gå mellan städerna Bandirma, Bursa och Osmaneli i nordöstra Turkiet.

Det här är inte första gången som Vosslohs fabrik i Ystad levererar till Turkiet, tidigare har de levererat delar till spårväg och tunnelbana. Kontraktet med Turkiet har gjort att Vossloh har kunnat investera ordentligt i son fabrik i Ystad.

”Nu klarar vi serietillverkning också av höghastighetsväxlar och är väl förberedda för framtidens järnväg, säger Bertrand Gryspeert i pressmeddelandet.

ANNONS
ANNONS

Leveranserna av järnvägskomponenter till Turkiet ska inledas under den andra halvan av år 2022 och de beräknas pågå under flera år.

Läs mer: Sensorer optimerar järnvägsunderhållet i Sverige [Dagens PS]