En gång central i Barack Obamas valkampanj. Nu redo för skroten. Det ikoniska mobilmärket Blackberry går i graven idag och kommer inom kort att sluta fungera, enligt företaget. 

ANNONS

Det kanadensiska bolaget Blackberry Ltd, meddelade idag att mjukvara på deras enheter sannolikt inte längre kommer att fungera. Redan 2020 gick företaget ut med att det slutar tillverka både hård- och mjukvara, skriver Bloomberg.

Kundskaran har stadigt krympt när andra smarta telefoner har blivit allt bättre, och nu är den tidigare hyllade Blackberryn helt utkonkurrerad.

I Obamas valkampanj 2008 var den ständigt med och uppfattades som ett tecken på presidentens framstegsanda. Blackberryn var en tidig variant av Smartphone. Störst blev den i USA och Kanada, där den var populär framför allt på grund av sitt tangentbord som ansågs praktiskt för den som ville skicka e-post eller twittra under tiden som de var på väg någonstans.

Sedan kom Iphone och flera andra smartphones och konkurrerade ut den populära enheten. Bolaget bakom Blackberryn har nu omvandlat sig till ett renodlat mjukvaruföretag, TCL Communication Technology, men så sent som 2021 blev den en av meme-aktierna som hissades på börsen, skriver Bloomberg.

ANNONS
ANNONS

Läs också:

5 succéprylar Apple har ”stulit” från sina konkurrenter [Dagens PS]
Blackberry stämmer Facebook för patentintrång [Dagens PS]