Mark Zuckerberg vill byta namn på Facebook, skriver tekniksajten The Verge. Det beror på att techjätten vill vara mer än sociala medier framöver och satsa på ”metaverse”. 

ANNONS

Enligt tekniksajten The Verge ska Facebooks vd Mark Zuckerberg prata om namnbytet på företagets årliga konferens den 28:e oktober, men nyheten kan presenteras före det. Det beror enligt The Verge på att techjätten vill signalera att företaget är betydligt mer än sociala medier.

Vill positionera sig som ”metaverse”

Zuckerberg vill också positionera sig inför den kommande satsningen på att bli ett ”metaverse”, som Dagens PS tidigare rapporterat om.

”Vi kommer effektivt att övergå från att människor ser oss som främst ett socialt medieföretag till att vara ett metaverse-företag”, sa Zuckerberg till The Verge i juli.

De många skandalerna kring bolaget den senaste tiden gör också att de tidigare fördelar man sett att den stora sociala medier-plattformen heter samma sak som bolaget blir betydligt mindre. Antitrustregulatorer i USA och på andra ställen försöker bryta upp företaget och allmänhetens förtroende för hur Facebook gör affärer minskar, enligt tekniksajten.

Visselblåsare: Förrädare av demokratin

Den tidigare anställda visselblåsaren Frances Haugen avslöjade hur företaget struntat i anställda som varnat för bland annat psykisk ohälsa bland tonårstjejer, människohandel och våld mot minoriteter. Hon kallade till och med Facebook för ”förrädare av demokratin” i samband med stormningen av den amerikanska kongressen i januari, vilket Dagens PS rapporterade om.

De eventuella planerna på att byta namn på Facebook var ingenting som företrädare för bolaget ville kommentera. Flera andra techbolag har också bytt namn när deras ambitioner växt, det mest kända är Google som bytte namn på moderbolaget till Alphabet 2015 delvis för att signalera att de inte längre bara var en sökmotor.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Zuckerbergs plan: Facebook ska bli ett ”metaverse” [Dagens PS]

Läs även: Facebook lovar skapa 10 000 jobb i EU [Dagens PS]