Dagens PS

Unik elsparkcykel lanseras – printas i 3D i kolfiber

Elsparkcykel
Scotsman har dubbla motorer som ger hela 2 000 watts effekt, dubbel bromssystem, kompositdämpare, dubbla och snabbladdade batterier (Foto: Scotsman)
Tomas Hedlund
Tomas Hedlund
Uppdaterad: 22 nov. 2021Publicerad: 26 maj 2021

Scotman, ett nytt märke på elsparkcykel-marknaden, har tagit fram en unik modell på sin första sparkcykel. Den printas i 3D i kolfiberkomposit.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

En 3D-printad elsparkcykel helt i kolfiberkomposit, har tagits fram av Silikon Valley-företaget Scotsman. Bakom den unika och avancerade tekniken står teknik- och 3D-printföretaget Arevo. Nu kan Dagens PS ge er bilderna på elsparkcykeln framtagen i ett enda stycke, det finns inte en skarv. Dessutom är den skräddarsydd efter köparens vikt, arm- och benlängd och den körställning som föredras.

Det är den uppmärksammade och prisbelönta designstudion Branch Creative som tagit fram Scotman. Tidigare har de lanserat elsparkcykeln Bird 2.

“När vi skapade Scotsman ville vi höja elsparkcykelupplevelsen till att bli ett värdigt, alternativt transportmedel som tilltalar den urbana pendlaren likaväl som den passar prestandanörden som vill ha det senaste inom elektrisk mobilitet”, säger Josh Morenstein, grundare av Branch Creative och fortsätter:

“Att använda 3D-utskrift i kolfiberkomposit möjliggjorde en design som hade varit omöjlig att åstadkomma med andra material eller tillverkningstekniker”.

En massa lullull och starka motorer

Scotman har inte bara den unika konstruktionen, den kommer med en massa lullull när det kommer till utrustningen. Scotsman har dubbla motorer som ger hela 2 000 watts effekt, dubbelt bromssystem, kompositdämpare, dubbla och snabbladdade batterier. Batterierna kan också användas som Power bank till mobilen eller datorn när du nått ditt mål på resan.

Smakar det så kostar det. Ska du bli ägare till en elsparkcykel från Scotsman, får du hosta upp minst 2 999 dollar, nära 25 000 svenska kronor. En av modellerna kostar 4 999 dollar, ungefär 41 500 kronor. Snabbar du på kan du köpa värstingvarianten till endast 1 999 dollar, 16 600 kronor, som early bird. Du ska också ha tålamod, den levereras först i december 2021. Topphastigheten varierar mellan 30 och 73 kilometer i timmen, beroende på modell. Den finns i fem olika färger.

ANNONS

Läs mer: Fler tekniknyheter på 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS