Dagens PS

Ukrainska "traktortrupper" tillbaka: "Största skörden"

Traktortrupper
Ukrainas "traktortrupper" är igång igen. (Foto: Ukrainas försvarsministerium)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 04 okt. 2022Publicerad: 13 sep. 2022

Nu är Ukrainas “traktortrupper” tillbaka – landets försvarsministerium visar upp en film på en Z-märkt stridsvagn som förs bort av två traktorer.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

De ukrainska “traktortrupperna” blev något av en internetsensation i månadsskiftet februari-mars i inledningen av Rysslands invasion av Ukraina, då övergiven eller nedkämpad rysk militärutrustning transporterades bort av helt vanliga bönder med jordbruksfordon.

Det hela gav upphov till mängder av memes, affischer, t-shirts och frimärken både i och utanför landet. Ukrainas nationella byrå för skydd mot korruption gick till och med ut och meddelade att det inte var något som bönderna behövde skriva upp på sin deklaration.

“Har du beslagtagit en rysk stridsvagn eller pansarvagn och är orolig för hur du ska deklarera det? Håll dig lugn och fortsätt att försvara fosterlandet! Det finns ingen anledning att deklarera de beslagtagna ryska stridsvagnarna.”

Nu är “traktortrupperna” tillbaka. I en video som det ukrainska försvarsministeriet lagt upp på twitter ses två traktorer transportera en rysk stridsvagn.

“När den ryska armén går på en negativ offensiv börjar den största skörden för våra traktortrupper – samla troféer. Ibland slukar odisciplinerade traktortrupper av misstag besättningen tillsammans med trofén!”, skriver det ukrainska försvarsministeriets twitterkonto med mer än en gnutta ironi.

Läs även: Beslagtagna ryska stridsvagnar behöver inte deklareras

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS