Dagens PS

Beslagtagna ryska stridsvagnar behöver inte deklareras

NAPC, Ukrainas nationella byrå för skydd mot korruption, har gått ut med att ryska stridsvagnar och annan utrustning som beslagtas inte behöver deklareras
NAPC, Ukrainas nationella byrå för skydd mot korruption, har gått ut med att ryska stridsvagnar och annan utrustning som beslagtas inte behöver deklareras. (Foto: Wikimedia Commons/User:Jno)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 02 mars 2022Publicerad: 02 mars 2022

Ukraina har beslutat att beslagtagna ryska stridsvagnar och annan utrustning inte behöver deklareras.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

NAPC, Ukrainas nationella byrå för skydd mot korruption, har gått ut med att rysk utrustning som beslagtas, exempelvis stridsvagnar, inte behöver deklareras.

“Har du beslagtagit en rysk stridsvagn eller pansarvagn och är orolig för hur du ska deklarera det? Håll dig lugn och fortsätt att försvara fosterlandet! Det finns ingen anledning att deklarera de beslagtagna ryska stridsvagnarna och annan utrustning eftersom kostnaden för detta … inte överstiger 100 levnadslöner (UAH 248 100)”, säger NAPC:s presstjänst, det skriver Interfax Ukraine.

NAPC meddelar vidare att det heller inte finns något behov av att rapportera in betydande förändringar i fastighetsstatus inom tio dagar.

Samtidigt fortsätter NAPC ändå att säkerställa den tekniska möjligheten för att rapportera in betydande förändringar i fastighetsstatus för förvärv av föremål som har beslagtagits från den ryska armén, om människor vill deklarera dem.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Hjälp Ukraina nu: Detta behövs mest

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS