Dagens PS

Twitter redovisar bästa tillväxten på sju år

twitter
Twitter är mycket nöjda med tillväxten under andra kvartalet. (Foto: Unsplash)
Hannah Bill
Hannah Bill
Uppdaterad: 23 juli 2021Publicerad: 23 juli 2021

Det har gått överraskande bra för mikrobloggen Twitter, som precis redovisat en högre omsättning än väntat under andra kvartalet och den bästa tillväxten på sju år. Detta rapporterar CNBC.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Twitters omsättning steg 74,1 procent till 1 190 miljoner dollar, och tillväxten översteg analytikernas förväntningar. Till exempel estimerade analytikerna på Refinitiv en omsättning på 1 070 miljoner.

Ökad efterfrågan från annonsörer

Tillväxten har inte varit så här stark sedan 2014, vilket innebär att företagets tillväxt under kvartalet är den bästa på sju år. Antalet twitteranvändare ökade också med 11 procent.

Företaget skriver i redovisningen att man märkt av en ökad efterfrågan från annonsörer. Men en annan faktor som kan ligga bakom den höga omsättningen är introduktionen av sin första prenumerationstjänst. Tjänsten ger till exempel användare möjligheten att ångra sina twitterinlägg.

Nya funktionen Spaces

Under kvartalet släppte Twitter också sin ljudchattsfunktion Spaces, och sin så kallade Tip Jar funktion som tillåter användare att skicka pengar till andra användare på sajten.

Efter den överraskande starka redovisningen steg aktien med 9 procent. Totalt sett har aktien ökat med 29 procent sedan början av året. 

Läs hela artikeln om Twitter på CNBC.

ANNONS

Läs mer: Succé för Easypark – planerar dra in 2 miljarder – Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS