Dagens PS

Succé för Easypark – planerar dra in 2 miljarder

easypark
Easypark växer snabbt och siktar högt. (Foto: Easypark)
Hannah Bill
Hannah Bill
Uppdaterad: 22 juli 2021Publicerad: 22 juli 2021

Det går bra för parkeringsbolaget Easypark. Nu siktar vd Johan Birgersson ännu högre och planerar på en omsättning runt 2 miljarder kronor nästa år, rapporterar Breakit.  

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Parkeringsappen Easypark finns numera i omkring 3400 städer världen över och har snabbt etablerat sig som en global jätte. Bolaget förvaltade också nyligen BMW:s och Daimlers Park Now.

Förra året omsatte Easypark 835 miljoner kronor, enligt Di Digital, vilket innebar en ökning på 11 procent jämfört med året innan. Förlusten låg på runt 25 miljoner kronor.

Siktar mot stjärnorna

Men nu siktar bolaget ännu högre. Vd Johan Birgersson räknar med en omsättning på 200 miljoner euro nästa år, motsvarande runt 2 miljarder svenska kronor. 

“I Easypark-gruppen har vi haft sex år med en årlig omsättningsökning på drygt 30 procent, men vi minskade till 11 procent under 2020 som en direkt konsekvens av coronapandemin, samtidigt som många andra aktörer i branschen tappade stort. Nu får vi se hur 2021 utvecklar sig. Alla länder går bättre än väntat och USA går väldigt starkt”, berättar han.

Positivt överraskade

“Vi är väldigt positivt överraskade att det har kommit tillbaka så starkt och vi har rekordmånader hela tiden. Vi tror att det är påverkat av att människor har ändrat sitt beteende och betalar i mobilen istället för vid automaten, liksom att man tar bilen i högre utsträckning än kollektivtrafik som följd av pandemin”, fortsätter Birgersson.

Det som gör att Easypark sticker ut är sin välutvecklade teknikplattform. Parkeringsappen kan användas på samma sätt oavsett stad, och kan dessutom hjälpa bilförare att leta upp områden med lediga parkeringsplatser.

ANNONS

Vill minska onödigt körande

Bolaget vill också hjälpa städerna att minska på det onödiga bilkörandet som sker när människor kör runt och letar parkering. Därför kan även parkeringsoperatörer ta del av Easyparks data för att optimera parkeringsplatserna. 

Birgersson nämner också de tre områden som han tror kommer vara störst för parkeringar i framtiden – kamerautrustade garage, möjligheten att enkelt betala parkering i mobilen, och framförallt möjligheten att boka elbilsladdning i samband med parkeringen.

Han säger också att Easypark ska fortsätta satsa på att integrera olika aktörers laddsystem så att man kan använda appen överallt. Man stänger heller inte dörren för nya förvärv. “Det är inte supermånga aktörer kvar i Europa, men vi är alltid intresserade.”  

Läs hela artikeln på Breakit.

Läs mer: Betala elbilsladdning direkt i Easyparks app – Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS