Meta, Facebooks moderbolag, har de senaste månaderna förlorat några av sina bästa forskare inom artificiell intelligens.

ANNONS

De senaste månaderna har minst fyra viktiga medlemmar i Metas team inom Artificiell intelligens, AI, Meta AI, lämnat bolaget. Det är forskare som har publicerat dussintals akademiska artiklar i välrenommerade tidskrifter och gjort flera genombrott som förbättrat Facebook och Instagram, det skriver CNBC.

En AI-entreprenör som tidigare arbetade på Deep Mind, en labb-konkurrent till Meta, Karl Hermann, berättade för CNBC på måndagen att det kan vara mer än ett halvt dussin som lämnat och tillade ett oroande antal medarbetare har lämnat Metas Londonbaserade AI-labb.

Metas kontor i London kollapsade

”Metas kontor i London bara kollapsade och de förlorade de flesta av sina [topp] forskare inom sex veckor”, sade han till CNBC.

Neil Lawrence, professor i maskininlärning vid University of Cambridge, säger till CNBC att han inte är förvånad och att Meta från början aldrig investerade ordentligt i någonting i London, samt att Marks Zuckerberg nu är borta från Meta.

Även annan personal har slutat

Bland dem som lämnat Meta i år finns forskaren Edward Grefenstette som ledde arbetet med en gren av AI som kallas förstärkningsinlärning, en av Metas forskningsingenjörschefer, Heinrich Kuttler och forskaren Ahmad Beirami. I december förra året slutade forskaren Douwe Kiela.

Många andra ur Metas personal har också slutat, eller väntas sluta de närmaste veckorna, det har en källa med insyn, som vill vara anonym, berättat för CNBC.

Lämnar av olika anledningar

”Vissa personer går till ett annat stort labb eftersom de känner att det kommer att främja deras karriär eller forskningsagenda bättre”, säger källan till CNBC.

Källan tillade att andra går för att kompersättning eller anställningspotential är bättre någon annanstans och att några bara vill starta upp eller engagera sig i ett mindre företag.

Metas AI-forskningschef Yann LeCun har i ett mejl till CNBC skrivit att folk lämnar för att de har förändrat intresse och går vidare.

ANNONS
ANNONS

Det finns även folk som under de senaste åren har lämnat Deep Mind och andra AI-labb för att börja på Meta.

Intresserad av ekonomi och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Bugg släppte fram fake news på facebook [Dagens PS]