Dagens PS

Test: De bärbara datorerna som toppar bästalista

Ras för PC – försäljningen sjunker med 9,5 procent
Det ser inget vidare ut för datorleveranserna som minskar, jämfört med för ett år sedan. (Foto: TT)
Mia Jacobs
Mia Jacobs
Uppdaterad: 12 maj 2022Publicerad: 12 maj 2022

Funderar du på att köpa en ny laptop? Det kan vara ett svårt beslut att fatta, en ganska stor investering i något som ska användas rätt lång tid. Wired har utsett sina favoriter efter test av bärbara datorer. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Först och främst gäller det att bestämma sig för vad man behöver. Ska det vara Windows, MacOS, ChromeOS, eller kanske Linux? Och vilken processor? För mer information om hur du kan bestämma dig för vad just du behöver har Wired en alldeles egen artikel.

MacBook Air favorit i test

Favorit-Mac i Wireds test är Apple MacBook Air (M1 2020). Efter uppdateringen hösten 2020, där den egna M1-processorn bytte ut Intelchipet, levererar MacBook Air imponerande resultat, tycker Wired-testarna. Batteriet håller för en hel arbetsdag, och det är inga problem att köra appar gjorda för Intel-modeller. Rosettaverktyget översätter apparna så att de fungerar med M1-chipet, och fler och fler utvecklare släpper M1-versioner av apparna. Som exempel har Adobe M1-versioner av Lightroom och Photoshop.

Designen är lättviktig, med ordentliga högtalare och bra tangentbord. Ska du däremot redigera video eller behöver extra kraft finns det bättre alternativ – som MacBook Pro (16-tum M1 Max 2021).

Först med XE Graphics

Vill du hellre jobba med Windows är Acer Swift 3X favoriten i Wireds test. Acer Swift 3X är en av de första med XE Graphics-teknologi. Det är ingen speldator, men grafiken är bra nog i de flesta fall.

Wireds testpanel tycker att den är dyr för sin standard, men blandningen av prestanda och minimal storlek gör den perfekt för till exempel designstudenter. Även om den inte är lika bra som MacBook Air är det ett bra val om inte Mac passar dig.

Äkta 2-in-1

ANNONS

Bäst i test på 2-in-1-listan tycker Wired att Samsung Galaxy Book Pro 360 är. En stabil men ändå lättviktig känns den lyxig, och den S Pen som ingår gör det roligare med plattfunktionen.

Med stor styrplatta och fantastiskt tangentbord är Galaxy Book Pro 360 perfekt för jobbproduktion.

Läs även: Apple börjar sälja reservdelar – fritt fram att reparera själv 

Läs även: Fejkade Windows 11-uppdateringar sprider virus 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS