Nu bygger Teracom ut sitt mobila samhällsnätet för att kunna erbjuda lufttäckning. De nya tjänsterna ska erbjudas till samhällsviktiga aktörer redan i år.

ANNONS

Teracom startar nu en utbyggnad av sitt samhällsnät för att kunna erbjuda lufttäckning. Med lufttäckning möjliggörs flera samhällskritiska funktioner, exempelvis kommer det bli möjligt att fjärrstyra drönare.

Luftnätet kommer sammanlänkas med mobilnätet och leverera mobilkommunikation från 200 meter och uppåt, Teracom Samhällsnät kommer genom utbyggnaden täcka 96 procent av Sveriges yta. Utbyggnaden ska göras i etapper och under sommaren 2022 kommer en täckning av 86 procent av Sveriges yta vara uppnådd.

Nya förutsättningar för viktiga aktörer

”Med vårt luftnät skapar vi helt nya förutsättningar för samhällsviktiga aktörer att göra insatser vid större händelser såsom skogsbrand, sjöräddning eller en bevakningsinsats”, säger Roland Svensson, CTO, i ett pressmeddelande.

Teracoms vd och koncernchef, Åsa Sundberg, säger att satsningen har tagits fram i dialog med bolagets uppdragsgivare och att den är utformad för att stötta Sveriges totalförsvar.

Intresserad av samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Start i dag för 5G-auktion – här är aktörerna [Dagens PS]