Breakit uppmärksammar den nya boken, Fuckups och businessblunders – felsteg som framgångsrecept, som släpps i morgon, onsdag.

ANNONS

LÄS ÄVEN: ”LISTA: Zuckerbergs 12 största tabbar genom åren” [Dagens PS] ›

Författare är Ebba Hallin och Nils von Heijne, som även grundat VR-spelstudion Svrvive, framgår det, och bland dem som medverkar i boken finns bland andra Klarna-grundaren Niklas Adalbert och Truecaller-grundaren Nami Zarringhalam.

Entreprenörerna avslöjar ogenerat sina fadäser. Nami Zarringhalam berättar till exempel om hur han och affärskollegan Alan Mamedi under tiden på KTH misslyckades fatalt med att bygga upp en prisjämförelsesajt. Förblindade och instängda i den egna bubblan ägnade duon tre år att uppföra sajten, som aldrig fick något lyft. Till saken hör att båda saknade förkunskaper i programmering, berättar Breakit med hänvisning till Truecaller-grundarens egen berättelse i boken.

LÄS OCKSÅ: ”Tabbe kostade svenskduo miljoner: ’Jag är inte sur” [Dagens PS] ›

Klarnas grundare Niklas Adalberth avslöjar å sin sida att han startade sin entreprenörskarriär redan som 13-åring, dock inte som jordgubbsförsäljare utan genom att tillverka falskleg åt kompisar.

Läs mer om de drivna företagarna fram till nu okända misslyckanden på Breakit.

ANNONS
ANNONS

Ny bok: Techprofiler berättar om sina stora felsteg i karriären

LÄS ÄVEN: ”Avicii-geniets tabbe: Ville bara att de skulle konka” [Dagens PS] ›