Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. I dagens techbrief handlar det om historiens första bild av ett svart hål, Googles första drönartjänst, och det senaste om nätneutralitet i USA. 

ANNONS

Första bilden av ett svart hål är här

Vid en presskonferens igår så avtäcktes historiens första bild på ett svart hål. Bilden togs under fem dagar i april, 2017 av sammanlagt åtta olika teleskop, skriver Wired. Det svarta hålet ligger 54 miljoner ljusår bort, i galaxen M87.

Googles första leveranstjänst med drönare är igång

Tjänsten heter Wing, och kommer att leverera mat, kaffe och mediciner till ca 100 hem i Australiens huvudstad Canberra, rapporterar BBC News. Google har testat drönare ”Down Under” sedan 2014, dock har flera invånare klagat på ljudnivån. Den nya tjänsten kommer således med några tillhandahållanden; inga drönare kommer att flyga under dagtid, och inte före åtta på morgonen på helgen, skriver BBC.

Tusentals anställda skriver öppet brev till Jeff Bezos

De anställda vädjar till e-handelsjätten Amazons chef Jeff Bezos att formulera en plan för att använda företags resurser till att leda arbetet med klimatförändringar, i ett öppet brev med över 3.500 signaturer, rapporterar The Verge.

Google ska tjäna mer pengar på Maps

Världens tredje mest värdefulla bolag ska börja introducera reklam i Google Maps, rapporterar Bloomberg. Karttjänsten har varit till stor del helt gratis sedan lanseringen för 14 år sedan.

ANNONS
ANNONS

Amerikanskt lagförslag om nätneutralitet fick ja i huset

I USA:s House of Representatives röstade den Demokratiska majoriteten ja till ett lagförslag som garanterar internetanvändares anonymitet och kraftigt begränsar internetleverantörernas makt. ”Save the Internet” Act kommer troligtvis inte att godkännas av amerikanska senaten som har Republikansk majoritet, rapporterar CNET.