Få vet vem han är. Trots att han styr en internationell koncern värd 83 miljarder kronor – från Karlstad i Värmland – och trots att han är trea på listan över svenska techmiljardärer.

ANNONS

Dagens Nyheter träffar den värmländska entreprenören Lars Wingefors, som blivit förmögen på att köpa in rättigheter till äldre spel och ge ut dem på nytt.

Han är ”Sveriges okända spelkung”, konstaterar tidningen och berättar att han precis shoppat tre bolag.

Lars Wingefors är huvudägare till Embracer Group och på kort tid har han byggt upp en världssuccé från sitt kontor i Karlstad. Värdet på koncernen Embracer Group var inför DN:s besök hisnande 83 miljarder kronor, vilket även gjort Lars Wingefors rejält rik.

Med en förmögenhet på 19 miljarder kronor placerar Dagens Industri Lars Wingefors bland den svenska techeliten. Han är trea på tidningens lista över svenska techmiljardärer – det är bara Spotifygrundarna som är rikare.

På frågan från DN hur det känns att vara ”så onödigt rik”, svarar Lars Wingefors:

”Man får vara väldigt ödmjuk inför det för jag vet att det är få förunnat. Men det finns fördelar och nackdelar med allt. Jag hoppas att det inte kommer att förstöra mig eller min omgivning.”

Embracer Group uppges ha 6 600 anställda och mer än 60 studios runt om i världen. Aktien är noterad på First North.

ANNONS
ANNONS

Läs hela DN-reportaget.

Läs även: Kursraket slog till med tre förvärv – aktien rusade [DagensPS.se] »