En källa med insyn i Apples fabriker rapporterar vilka funktioner nästa version av iPhone kommer att ha.

ANNONS

Det skriver Forbes. Enligt källan är Apple i full färd med produktionen av de nya modellerna av iPhone – och som det ser ut verkar de inte bli särskilt spektakulära.

En av de viktigaste komponenterna i iPhone är skärmen, och källan anger att Apple samarbetar med flera olika tillverkare, bland annat LG och BOE, för att producera årets modeller.

En av Apples stora rivaler, Samsung, är också en av bolagets viktigaste partners då den koreanska techjätten ligger i framkant för skärmutveckling och produktion i världen.

Om Apple försöker köpa in skärmar från flera andra tillverkare kan det göra att kvalitén går ned, samt att man inte kan introducera banbrytande funktioner som till exempel högre uppdateringsfrekvens – något som Samsung är experter på.

Forbes rapporterar även att Apple ryktas skjuta upp introduceringen av det nya 5G-nätverket i sina iPhone till nästa års modeller, vilket gör att årets flaggskepp kan upplevas som ”ganska medelmåttiga och inte så spännande”.

ANNONS
ANNONS

Apples iPhone-försäljningstillväxt har stagnerat de senaste kvartalen, och om man ska tro ryktena från produktionslinjen så är en ”tråkig” iPhone det sista bolaget behöver för att vända trenden.

Ryktessajten Macrumors har tidigare rapporterat om 2019-års iPhone-modeller. Bland annat väntas en tredje kamera med vidare vinkel introduceras, samt en snabbare processor.