Uppgifter från 500 miljoner Whatsapp-användare har blivit läckta, skriver Cybernews. Sajten har undersökt påståendet från en användare från ett hackerforum och bedömer det som sanningsenligt.

ANNONS

487 miljoner WhatsApp-användare i 84 länder har fått uppgifter läckta, däribland sina telefonnummer.

Det påstår en anonym användare på ett hackerforum, som säljer uppsättningarna av data till personer som är beredda att betala.

Mest sannolikt kan de sedan användas av kriminella för bedrägerier via sms eller telefonsamtal. Men de kan också leda till identitetsstöld.

De länder där man har kommit över störst antal användare är USA, Egypten , Italien, Saudiarabien, Frankrike och Turkiet, skriver sajten. Men även Ryssland, Storbritannien och Tyskland har en stor andel drabbade användare.

Uppgifter om Whatsapp sannolika

När Cybernews skulle undersöka saken köpte de ett urval uppgifter och lyckades bekräfta att alla registrerade var aktiva WhatsApp-användare. Därför ska du som använder appen vara försiktig om du får oväntade försäljarsamtal eller sms.

Det mest troliga är att användaren har fått tillgång till sina data genom så kallad skrapning av Whatsapps register, där Meta är ägare till appen, skriver Cybernews. Meta har än så länge inte uttalat sig om uppgifterna.

ANNONS
ANNONS

För att förhindra den här sortens läckor av personuppgifter kan du som vanlig användare förse dig med VPN och ett pålitligt antivirusprogram.

Läs också:

Whatsapp-haveri – nere i timmar [Dagens PS]