Största investeraren stämmer techbolaget och anklagar grundarna för en rad allvarliga fel, skriver Breakit.

ANNONS

Det är ursprungliga investeraren, tillika den största investeraren – Harrison Metal – som lämnat in en stämningsansökan mot Olof Mathés techbolag Mixmax, berättar sajten.

Mixmax, som Olof Mathé startade i Silicon Valley tillsammans med en medgrundare, beskylls för en rad grova anklagelser.

Bland annat hävdar Harrison Metal att Mixmax plockat ut amerikanskt coronastöd samtidigt som anställda fått gå och grundarna ökat sin kompensation.

Techbolagets toppar anses ha gjort sig skyldiga till ”förödande” fel

De anklagas också för att ha friserat techbolagets siffror, samtidigt som de dolt faktiska omständigheter i samband med en kapitalrunda.

”De tilltalades tjänstefel har varit förödande för Mixmax, väsentligt minskat företagets värde, spätt ut värdet på befintliga investerares andelar, och de har utsatt sig själva och företaget för potentiellt civilrättsligt och straffrättsligt ansvar”, anser Harrison Metals grundare Michael Dearing, enligt Breakit som utan framgång sökt Olof Mathé för en kommentar.

Advokaten i Mixmax-målet meddelar dock att grundarduon  tillbakavisar anklagelserna, som även riktas mot Creandums partner Carl Fritjofsson.

Dock är Fritjofsson inte indragen i stämningen men påstås ha hjälpt Mixmax-grundarna i deras tvivelaktiga uppsåt.

ANNONS
ANNONS

I ett mejl till Breakit skriver Carl Fritjofsson, som är styrelseledamot i Mixmax, att anklagelserna mot honom ”saknar stöd”.

Michael Dearing på Harrison Metal uppges även han tidigare ha suttit i Mixmax styrelse under flera år.

Läs även: Storbritannien skrotar ”Silicon Valley-planer” [Dagens PS]