Dagens PS

Snart kan du inte längre dela lösenord på Netflix

Netflix
Netflix vill inte att du delar konto längre. (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 18 mars 2022Publicerad: 18 mars 2022

Använder du mammas, en kompis eller din expojkväns Netflix? Snart kan det vara slut med det – företaget testar nya modeller för att förhindra att man delar konton.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det har varit otillåtet länge att dela med sig av lösenordet till sitt konto på Netflix, men det har inte hindrat många användare från att göra det i alla fall.

Netflix testar nu nya modeller i Chile, Peru och Costa Rica där de ska ta betalt för att lägga till “underkonton” till ett rabatterat pris.

“Även om dessa har varit enormt populära, har de också skapat viss förvirring om när och hur Netflix kan delas. Som ett resultat delas konton mellan hushållen – vilket påverkar vår förmåga att investera i fantastiska nya TV och filmer för våra medlemmar”, skriver Chengyi Long, director of product innovation på Netflix i ett blogginlägg.

Förra året experimenterade företaget med ett kontoverifieringsverktyg för att hindra obehöriga användare från att låna andras konton. Det verkar alltså bara vara en tidsfråga innan streamingplattformen kommer att införa liknande begränsningar även i Sverige och du får betala för ditt eget Netflixkonto. Andra företag experimenterar också med liknande begränsningar, så eran med kontodelning kan snart vara över, skriver The Verge.

Läs även: Strömningskriget – när blir notan för dyr?

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS