I dagens techbrief berättar vi bland annat om Samsungs nya produkt som lyder dig som en hund och Facebooks senaste schackdrag mot deepfake-videor.

ANNONS

TECHBRIEFEN Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Kalla på den smarta bollen som en hund

Samsung har presenterat sin nya produkt ”Ballie” som rullar runt i ens hemma och interagerar med andra maskiner. Märker den exempelvis att det är skräpigt någonstans kan den säga åt den smarta dammsugaren att städa om det är smutsigt, skriver CNBC.

Man kallar på den genom att säga ”Kom hit Ballie” så rullar den till ens hand.

”Ballie patrullerar ditt hem och håller dig säker”, sade Samsung-forskaren Sebastian Seung på en tillställning i Las Vegas, enligt CNBC.

Då visar Samsung upp nya flaggskeppsmobilerna

Samsung ska visa upp efterföljarna till Galaxy S10 vid ett event i San Francisco den 11 februari. Det bekräftade den sydkoreanska teknikjätten i helgen.

ANNONS
ANNONS

Spekulationer i media gör även gällande att Samsung kan visa upp Galaxy Fold 2. Det rör sig alltså om en uppföljare till bolagets vikbara telefon som släpptes under förra året efter en rejäl försening. (Finwire)

Facebook förbjuder deepfake-klipp

Facebook meddelar  att de sätter stopp för så kallade deepfake-klipp, alltså videor som med sofistikerad redigering gör att personer föreställs säga saker de inte faktiskt sagt. Den nya policyn klargörs i en bloggpost från tisdagsmorgonen, svensk tid.

Förbudet gäller dock inte satir eller parodi, meddelar företaget vidare.

Smart Eye landar jätteorder i Kina

Smart Eye har fått en ny design win från ytterligare en kinesisk OEM-kund. Baserat på prognoser för den beräknade produktlivscykeln väntas intäkterna för ordern vara 50 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande. Avtalet avser Driver Monitoring System och är Smart Eyes andra med en kinesisk OEM. Totalt har företaget nu erhållit 57 design wins från tio OEM-tillverkare.

”Som en global leverantör av DMS och AI-teknik i bilar har vi arbetat hårt för att säkra fotfästet på den viktiga kinesiska marknaden, den största i världen. Denna andra design win är ett avgörande steg mot vårt mål”, konstaterar vd Martin Krantz. (Finwire)

ANNONS
ANNONS

Rungande ja från Fitbit till Google-affär

Aktieägarna i Fitbit har med en överväldigande majoritet röstat för budet från Google, rapporterar Seeking Alpha.

Budet är på 7,35 dollar per aktie i kontanter vilket värderar Fitbit till 2,1 miljarder dollar. Affären ska dock granskas av myndigheterna i USA enligt en rapport i media från mitten av december. Fitbit har över 28 miljoner aktiva användare runt om i världen. (Finwire)

Tesla snart högre värderat än GM och Ford ihop

Elbilstillverkaren Teslas aktie steg med 1, 9 procent under måndagen, vilket gör att den hamnat på 451 dollar (4,2 miljarder SEK). Företagets börsvärde ligger i dagsläget på 81,4 miljarder dollar (762 miljarder SEK), vilket är ett rekord och nästan lika högt som det samlade börsvärdet för General Motors och Ford tillsammans. Detta skriver Financial Times (betallänk).