Skjutning fick streaming-publik på Twitch

Uppdaterad: 15 nov. 2021Publicerad: 10 okt. 2019
techbriefen-tyskland-skjutning-twitch
Skjutningen i tyska Halle livesändes på Twitch. (Foto: TT/Montage)

I dagens techbrief kan du läsa om Amazons nya tv-box, en prognos kring olycksplanet Boeing 737 Max samt skjutningen i tyska Halle som livesändes på Twitch.

ANNONS
ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Så bra är Amazons nya tv-box

Amazons uppdaterad tv-box “Fire TV Cube” är nu ute, och The Verge har hårdtestat den nya streamingprylen som erbjuder bland annat Dolby Vision HDR och 4K-video.

Apple tar ned populär kartapp efter press från Kina

En app som använts flitigt i de senaste månadernas demonstrationer i Hongkong har nu tagits bort från App Store, efter att kinesiska staten pressat Apple, rapporterar The Verge. Appen visade avstängda gator, samt var polisen i staden befinner sig.

“Usa på väg åt samma håll som Kina”

Det säger visselblåsaren i Cambridge Analytica-skandalen med Facebook, angående övervakning och censur i samhället. Det rapporterar CNBC.

Boeing 737 Max kan flyga i januari

Det uppger flygbolaget American Airlines i ett pressmeddelande. Bolaget har 24 plan av den olycksdrabbade modellen i sin flotta, och ytterligare 76 på beställning.

Skjutning i Tyskland lockade streamingpublik på Twitch

Efter att skjutningen i Nya Zealand sändes på Facebook tog plattformen krafttag för att sålla bort och blockera användare som laddar upp kränkande material.

Nu har en ny skjutning sänts live, den här gången på den streamingplattformen Twitch, rapporterar CNBC. Omkring 2.200 person ska ha sett videon innan den togs ned.

ANNONS
ANNONS