Dagens PS

Skanskas superinvestering – historiskt stort projekt

Skanskas superinvestering
Skanskas största kontorsfastighetsprojekt någonsin. (Foto: Skanska)
Tomas Hedlund
Tomas Hedlund
Uppdaterad: 23 nov. 2021Publicerad: 14 maj 2021

Nu satsar det svenska byggföretaget stort i USA. Seattle är måltavlan för Skanskas superinvestering och största kontorsprojekt någonsin i pengar räknat.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

The Eight i Seattle är namnet på Skanskas superinvestering, ett 25 våningar högt kontorshus i Seattleförorten Bellevue. Totalt satsar Skanska 476 miljarder dollar, cirka fyra miljarder svenska kronor, i projektet.

Den totala kontorsytan kommer att ligga på 50 300 kvadratmeter, 1 100 kvadratmeter butiksyta på markplan, en privat takterrass på 300 kvadratmeter och sju delvis öppna terrasser. Byggnaden kommer även att bestå av fyra våningar garage med betjäning och laddstolpar.

“Marknaden i Seattle är väldigt het. Efterfrågan på lokaler är stor. Vi har dessutom ett projekt som är riktigt bra. Med det senaste inom ventilation, superflexibla lokaler och på var tredje våningsplan finns det terrasser”, säger Claes Larsson, ansvarig för Skanska kommersiell fastighetsutveckling, till Fastighetsvärlden.

Skanska köpte marken för kontorsbyggnaden, The Eight redan juli 2018 och alla nödvändiga tillstånd blev klara i slutet av förra året. Byggjätten beräknar att byggstarten sätter igång i juni 2021 och att allt är klart i slutet av 2023.

The Eight är Skanskas sjätte utvecklingsprojekt i Seattleområdet och det andra i förorten Bellevue sedan 2011. Totalt har man skapat 600 000 kvadratmeter hållbara projekt i branschen i USA.

Läs mer: Fler branschnyheter på

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS