Byggbolaget Serneke ska bygga 206 lägenheter och ett LSS-boende i Orminge, Nacka kommun. Uppdraget sker tillsammans med Magnolia Bostad och affären är värd runt 265 miljoner kronor. Fastigheterna väntas vara klara 2023. 

ANNONS

Det skriver Serneke i ett pressmeddelande.

De nya bostäderna kommer att byggas i kvarteret södra Sarvträsk som är en del av ett större stadsutvecklingsprojekt i Orminge, Nacka kommun, där minst 1 500 bostäder planeras att byggas. Lokaler för handel och andra verksamheter finns med i planerna för Orminge centrum men också ett sportcentrum i Myrsjö.

Det nya bostadskvarteret kommer att ha tre olika tegelgestaltningar som återspeglar sig i varje väderstreck samt en gemensam innergård som ska skapa en trivsam och välkomnande miljö för de boende. Förutom bostäderna ingår även byggnation av ett LSS-boende, tio lokaler samt ett garage med 100 parkeringsplatser i totalentreprenaden.

Börjar byggas efter årsskiftet

”Vi ser fram emot att bygga fler bostäder i Orminge tillsammans med Magnolia Bostad och utveckla ett helt nytt område. Vi har haft ett gott samarbete genom hela projekteringen och är glada för det fortsatta förtroendet”, säger Björn Vikman, arbetschef på Serneke.

”Vi uppskattar mycket vårt samarbete med Serneke vilket sträcker sig från tidigt skede till slutligt färdigställande. Det är roligt att vi nu planerar att starta upp ytterligare ett projekt tillsammans”, säger Björn Bergman, regionchef Öst på Magnolia Bostad.

ANNONS
ANNONS

Ordersumman om cirka 265 miljoner kronor inkluderas i orderingången när villkor för godkänt bygglov är uppnått, vilket förväntas ske under det fjärde kvartalet 2020. Planerad byggstart är i januari 2021 och projektet beräknas vara klart tredje kvartalet 2023.