Semcon förvärvar det svenska hållbarhetskonsultföretaget Goodpoint och förstärker därmed ytterligare sitt erbjudande inom hållbarhet.

ANNONS

Semvons förvärvar en av Sveriges ledande hållbarhetskonsulter, Goodpoint och stärker därmed bolagets förmåga att stötta organisationer i den omställning som krävs för en bättre värld.

Hållbar teknikutveckling är mer aktuellt än någonsin och avgörande för att nå klimatmålen.Tillsammans med Goodpoint får Semcon en unik position på marknaden med en mix av expertis inom hållbarhet, innovation och digitalisering.

”Det här är spännande tider för mig och mina kollegor på Goodpoint. Som en del av Semcons verksamhet kommer vi att kunna växa tillsammans och göra ännu större skillnad för vår planet. Vi får också ökad kunskap genom möjligheten till kompetensutbyte inom Semcons stora nätverk av specialister”, säger Goodpoints vd Magnus Boman i ett pressmeddelande.

Stärker och utökar expertisen

Förvärvet innebär att Semcon stärker sin befintliga expertis inom cirkulär ekonomi, kemikaliefrågor, livscykelanalyser samt klimatberäkningar och utökar kompetensen inom hållbarhetsrelaterad lagstiftning, mänskliga rättigheter, hållbarhetsredovisning, kommunikation och hållbar affärsutveckling.

”Vi är mycket glada över att välkomna Goodpoint till Semcon-familjen. Detta är ett efterlängtat tillskott och helt i linje med vårt strategiska fokus framåt. Genom kombinationen av hållbarhetsexpertis och innovativ teknik täcker vi tillsammans hela livscykeln för hållbar produkt- och produktionsutveckling”, säger Semcons vd och koncernchef Markus Granlund i pressmeddelandet.

ANNONS
ANNONS

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Projekt om självkörande fordon i Gävle hamn [Dagens PS]